Χτυπάμε μαζί, προχωράμε χώρια…

Μια απο τις πιο σωστές κουβέντες τον τελευταίο καιρό δόθηκε σε διαλογο απο εναν αριστερό προς εναν πολιτικο της αριστεράς. Ειπε “Πρέπει να περάσουμε απο την αριστερά των διαπιστώσεων στην αριστερά των προτάσεων”. Με δεδομένη τη ριζοσπαστικοποίηση που παρατηρείται σε παγκόσμιο επιπεδο εναντιον του καπιταλισμού ας το διευρύνω με το “πρέπει να περάσουμε απο το κινημα καταγγελίας σε κινημα πρότασης” Στην Ελλάδα που ηδη υπάρχει και δουλεύει η δικτατορία των τραπεζιτών ας συμφωνήσουμε οτι πρέπει να πέσει.

Ας συμφωνήσουμε επίσης οτι πρέπει να ακυρωθουν ολες οι μνημονιακές πράξεις που καταρρακώνουν τοσο τα εισοδήματα οσο και την κυριαρχία μας στον τόπο μας. Ας συμφωνήσουμε οτι,οσο κι αν απο μόνες τους δεν αλλάζουν κάτι, πρέπει να κάνουμε την εκλογική διαδικασία πιο δημοκρατικη, δηλαδή το τρίτο προταγμα ας ειναι απλη αναλογικη. Ας συμφωνήσουμε σε μια πλατφορμα “εκ-προσωπησης” για να τραβήξουμε τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας να αντιδράσουν με βάση τη τάξη τους και οχι την ιδεολογία τους. Ας πουμε οτι αυτή η πλατφόρμα θα έχει σαν ατζέντα ακυρωση των ατομικών χρεων και των εθνικών χρεων εστω και με την πρόταση “παγωμα” η “μορατοριουμ” που στην ουσία θα την εξασφαλίσουμε να έχει την εννοια του “δεν πληρώνω”.

Ας υποθέσουμε οτι μια τέτοια ενωση σε αυτά τα 5 μινιμουμ σημεία μπορεί να στοιχειοθετήσει ενα σχήμα προσωρινο που θα πάρει τις εκλογές. Ας βάλουμε στην ατζέντα και πρόταση “αναπτυξης” κάτω απο καθεστώς “δεν πληρώνω”, δηλαδή κρατικοποιηση τραπεζών επανακκινηση ολων των καλλιεργειών που απο το 1981 μας ζητά η ΕΕ να παρατήσουμε και εμεις ηλιθιωδώς δεχόμαστε και επαναχρηματοδότηση της οικονομιας απο τις κρατικές πλέον τράπεζες.

Ας βάλουμε τώρα και την αντίδραση σε αυτό το σχέδιο που θα είναι δεδομένη και δεν θα επιτρέψει την υλοποίησή του, δηλαδή να συγκροτηθεί μια τέτοια ενοτητα και να υπαρξει και μια εκλογική διαδικασία που θα την καταμετρήσει.

Η αντίδραση οπως αλλωστε και μεις, δεν μπορεί να ειναι ΜΟΝΟΝ αντίδραση, εχει την δική της ατζέντα.Εχει τον λογο υπαρξης . Εβαλαν την τραπεζική χουντα στο σβέρκο μας για να νομιμοποιηση την εισπραξη και την εκποιηση με ανοιχτο το τιμημα της  κοινωνικής περιουσίας.

Το δικό μας καθηκον ειναι η παρεμπόδιση της εισπραξης, σαν μεσο ακυρωσης της διαχειρισης απο την τραπεζικη χουντα, αν αυτη δηλαδή δεν εισπράττει θα πρέπει να βρουνε αλλο σχήμα. Ας σταματήσουμε τοσο την παραγωγή οσο και τις πληρωμές ωστε να ξαναπλωθεί πανικός στις αγορές. Ας περιφεριοποιήσουμε αυτές τις απεργιακές συγκρουσεις και τις συγκρούσεςι ανυπακοης “δεν πληρώνω” με τέτοιο τρόπο και τέτοιο σχεδιασμό ωστε να διασπασουμε τις δυνάμεις καταστολής σε ολη τη περιφέρεια. Ας εχουμε τον μηχανισμό να τρέχει απο φωτιά σε φωτιά χωρις να δειχνουμε απο που και προς τα που θα κινηθεί το μεγάλο μετωπο της φωτιάς. Ας το κάνουμε αυτό με τέτοια συχνότητα ωστε εκτος πλεον απο μη εισπραξη να υποβάλλουμε τον -δεν θα πω κρατικο πλεον- τραπεζικο μηχανισμό διαχειρισης της ζωής μας σε τέτοιες δαπάνες και τέτοια σπατάλη πορων ωστε να γονατισει.

Αντι για κεντρικες συγκεντρώσεις ας κανουμε πολλες τακτικες συγκεντρωσεις ομιλιες πορείες και καταλήψεις στοχων στις γειτονιες και στα μικρά χωριά και πολεις ολης της Ελλάδας. Εδω θελει συστράτευση ολων.

…..και ας περιμένουμε….αν κανουν εκλογές να εχουμε σιγουρο οτι θα τις χάσουν….αν το αφησουν να γιγαντωθει αλλά αρνιουνται να κανουν εκλογές θα εχουμε ενα μαγνητη συσπείρωσης ολης της κοινωνίας γιατι εμεις θα εκφράζουμε την απελευθέρωσή της και την επιστροφή στη “δημοκρατία”….ας κτυπήσουμε μαζί …και ας προχωρήσουμε χώρια μετά τη νικη….αυτή αλλωστε ηταν η αποφασισμένη κεντρικά τακτικη των μπολσεβικων που τους οδήγησε στη νικηφόρα οκτωβριανη…..δεν υπήρχαν οι λογικες αποκλεισμου τοτε που τωρα στοιχειώνουν τις αντικαπιταλιστικες δυνάμεις… για μια μερίδα απο εμας που ονειρευόμαστε εναν κοσμο χωρίς εξουσία και διαμεσολαβητές εναν κοσμο πραγματικής ελευθερίας και οικονομικής ανεξαρτησία της εργατικής τάξης αυτο θα ειναι ενα ενδιάμεσο στάδιο που θα πρέπει να το περάσουμε γρηγορα…αλλά ας το κάνουμε αυτό με μια νικη πισω μας παρά με μια υποσχεση μπροστά μας…

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο