Το Ακροδεξιό Κουαρτέτο με τον Αβραμόπουλο αρχηγό Αποκατέστησε την Τάξη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το Ακροδεξιό Κουαρτέτο με τον Αβραμόπουλο αρχηγό Αποκατέστησε την Τάξη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πλέον οι παρανομούντες διοικητές και αξιωματικοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Όπως μας πληροφορεί ένα από τα ιλουστρασιόν περιοδικά, που θεώρησε εαυτόν θιγμένο από τις κατηγορίες του αποχωρήσαντα ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη περί διαπλοκής συγκεκριμένων εντύπων-δημοσιογράφων με πολεμικές βιομηχανίες και εμπόρους όπλων, “Αποκατέστησε την Ιεραρχία ο νέος ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος καταργώντας το “δίαυλο παραπόνων”! Ο τερματισμός του υπουργικού διαύλου υποβολής παραπόνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του Δ. Αβραμόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως όλοι γνωρίζουν, το συγκεκριμένο γραφείο και υπουργικό email αποτέλεσε αφενός δέκτης πληθώρας καταγγελιών από φαντάρους, γονείς και μόνιμα στελέχη σχετικά με τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που χρωματίζουν την καθημερινότητα των μονάδων, τις αδικίες, αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των ανωτέρων και των διοικητών.

Για αυτό ακριβώς το λόγο είχε μπει στο στόχαστρο της πολεμικής όσων φοβόντουσαν ότι θα αντιμετωπίσουν τον άμεσο έλεγχο του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ. Το «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» σίγουρα δεν είναι το ρητό πολλών σε υπέυθυνα πόστα, που βρήκαν ουσιαστικό εκφραστή των φοβιών αποκάλυψης των σκοτεινών στιγμών της καριέρας τους στις Ενώσεις Αποστράτων που συνδύασαν τον συντηρητισμό και την αντιδραστικότητα τους, με τη διάθεση «προστασίας» των ανώτερων εν ενεργεία αξιωματικών. Η σχέση εξάλλου Ενώσεων Αποστράτων με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, το τσαλαβούτημα του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου στα λασπόνερα της Ακροδεξιάς, όπου ψήνεται ο πολιτικός αρραβώνας με το ΛΑΟΣ, είναι πασιφανής.

Εμείς από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες του Π.Μπεγλίτη ως δείγμα άμεσου-προσωπικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός χώρου που ο κομματικός έλεγχος είναι εκ του ουκ άνευ. Αξίζουν όμως κάποιες επισημάνσεις: παρά τις όποιες διαφωνίες μας, το υπουργικό γραφείο στελεχώθηκε από ανθρώπους που σε αρκετές περιπτώσεις έδειξαν ειλικρινή ενδιαφέρον για τις καταγγελίες μας, ερεύνησαν τις αποκαλύψεις των συναδέλφων φαντάρων και επέβαλαν λύσεις.

Φυσικά, αυτή η προσέγγιση από το ΓΕΣ και το ΥΕΘΑ δημιούργησε προβληματισμό, έφερε σε δύσκολη θέση όσους είχαν επαναπαυτεί ότι θα μένουν πάντα στο απυρόβλητο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις. Ο πρώην υπουργός είχε δεχτεί σκληρή κριτική, κυρίως από απόστρατους αξιωματικούς, με τους επικριτές του μέτρου να υποστηρίζουν εντελώς υποκριτικά και δόλια, ότι με την ίδρυση γραφείου στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να απευθύνονται οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί για την έκφραση των παραπόνων τους καταλύεται η πειθαρχία και παραβιάζονται οι στρατιωτικοί κανόνες που θέλουν το ένστολο προσωπικό να μεταφέρει παράπονα, απόψεις και διαμαρτυρίες ιεραρχικά στην στρατιωτική κλίμακα. Οι πιο ευφάνταστοι και τρομολάγνοι ισχυρίστηκαν ότι η δημιουργία του “διαύλου” επικοινωνίας των στρατιωτικών με το γραφείο του υπουργού θα αποτελούσε τη θρυαλλίδα για την κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τώρα, η παρέμβαση του νέου ΥΕΘΑ έρχεται να επιβάλλει την Τάξη της Παρανομίας και Αυθαιρεσίας τους. Για μια ακόμη φορά ο Αβραμόπουλος κινείται με όρους δημοσίων σχέσεων  και όχι με βάση τον σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από τον Στρατιωτικό Κανονισμό, τους Νόμους και το Σύνταγμα.  Για μια ακόμη φορά τα κόμματα εξουσίας προφασίζονται την υπεράσπιση των θεσμών για να συγκαλύψουν τη διαπλοκή και διαφθορά τους!

Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι το Κουαρτέτο της πιο αντιδραστικής διακυβέρνησης του ΥΕΘΑ από την εποχή της Χούντας έχει ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, όπως φυσικά και οι Ενώσεις Αποστράτων μισούν τον Συνδικαλισμό, σεληνιάζονται μόνο και στην ιδέα ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρεί να τους υπερβεί και αντιμετωπίσει, αφού όλοι κατανοούν ότι τα αδιέξοδα που ήδη αντιμετωπίζουμε και τα οποία  πρόκειται να πολλαπλασιαστούν, οφείλονται στην κοινή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.  

Το Κουαρτέτο επομένως έρχεται να αντιμετωπίσει την πλήρη αποστοίχιση των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ασκούμενη πολιτική. Και μάλιστα αυτό επιδιώκεται καθώς οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα απαιτηθεί άμεσα να κατεβάσουν τον στρατό στο δρόμο για να Καταστείλει τις Κοινωνικές εξεγέρσεις.

Πως όμως και γιατί θα τα καταφέρει ο Αβραμόπουλος-Ραγκούσης-Σπηλιώπουλος-Γεωργίου  καλύτερα από τον Π.Μπεγλίτη που απέτυχε να οργανώσει και επιβάλλει την Απεργοσπασία από τον Στρατό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όταν ακολουθούν ίδια πολιτική, που απαιτεί σκληρότερα αντεργατικά μέτρα, απολύσεις και μεγαλύτερες περικοπές; Με τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την προβολή «εθνικών κινδύνων», στήνοντας προπαγανδιστικά κολπάκια και ένταση σε Αιγαίο-Κύπρο για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά αποθέματα; Κάποιοι φαίνεται σχεδιάζουν να ζήσουν μέρες 1991, επαναλαμβάνοντας ως κακόγουστη φάρσα το «Μακεδονικό»!

Κύριοι Αβραμόπουλε, Ραγκούση, Σπηλιόπουλε, Γεωργίου: μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνετε ώστε νέοι άνθρωποι όπως ο 28χρονος ΕΠΟΠ λοχίας τεθωρακισμένων, Λευτέρης Μαρκάκης να σταματήσουν να δολοφονούνται στον στρατό;

Πότε επιτέλους θα παύσετε να σφυρίζετε αδιάφορα και θα συγκαλύπτετε τους υπεύθυνους που διέταξαν τη φονική αεροπορική του μετακίνησης

Πότε επιτέλους θα κλείσετε τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα, θα περιορίσετε την στρατιά των στρατηγών και θα αναβαθμίσετε το Υγειονομικό, στρέφοντας το ενδιαφέρον σας στις πραγματικές ανάγκες φαντάρων και μονίμων;

Όπως καταλαβαίνετε για όλους εμάς, οι πρωταρχικοί υπεύθυνοι είναι τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, είστε εσείς που μαζί με την στρατιωτική ηγεσία χρεώνεστε την απώλεια, καθώς αποτελείται τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Λευτέρη Μαρκάκη από τον ελληνικό στρατό και τον κρατικό μηχανισμό.

Η «νέα» πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ξεκινά κι αυτή με ένα έγκλημα στις πλάτες της, αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης της νεολαίας στο όνομα των εθνικών αναγκών, στην περικοπή κάθε απαραίτητου μέσου για την επιβίωσή μας στο όνομα των δις που πρέπει να βρεθούν για «τους δανειστές μας» κα των δις που πρέπει να δαπανηθούν για «αναγκαίους» πολεμικούς εξοπλισμούς, στην εντατικοποίηση του αξιόμαχου που μας μετατρέπει σε «σακιά» που δεν αξίζουν ούτε τη βασική ιατρική φροντίδα όταν κινδυνεύει η ζωή μας!

Εμείς παραμένουμε σταθερά απέναντι σας, μαζί με τους συναδέλφους φαντάρους και τον κόσμο της εργασίας. Υπερασπιστές των δικαιωμάτων, σταθεροί στην κοινή απαίτηση για Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, τους αυταρχικούς σχεδιασμούς του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού για δράση του Στρατού κατά του εχθρού λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο