10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Το CDU τάσσεται υπέρ της έκκλησης Μέρκελ για να τεθεί εκτός νόμου το NPD

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κεντροδεξιό κόμμα της καγκελαρίου της Γερμανίας, τάχθηκε σήμερα υπέρ της έκκλησης που έκανε η ‘Αγγελα Μέρκελ να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα εξαιτίας της έρευνας για τις δολοφονίες μεταναστών και ενός αστυνομικού από νεοναζί.

Η απόπειρα που είχε γίνει το 2001 να απαγορευθεί το NPD είχε αποτύχει λόγω τυπικών λόγων που ανάγονται στο Σύνταγμα της Γερμανίας, όμως η Μέρκελ υποστηρίζει πως πλέον η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μελετήσει τρόπους για να παρακάμψει αυτά τα νομικά προβλήματα. Η πρότασή της να επανεξεταστούν οι επιλογές που υπάρχουν για να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα υιοθετήθηκε ομόφωνα την τελευταία ημέρα του ετήσιου συνεδρίου της CDU στη Λειψία, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 στελεχών του κόμματος.

Το NPD διαψεύδει ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα, παρότι νεοναζί το στηρίζουν ενεργά σε εκλογικό και πολιτικό επίπεδο.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο