Στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ

altΣτις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται πλέον ο διαβόητος μοναχός Εφραίμ, όπου θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος ως κατηγορούμενος για το “ιερό” σκάνδαλο των ανταλλαγών ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο μοναχός  θα κρατηθεί σε κελί της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που χρησιμοποιείται για τους λεγόμενους οικονομικούς κρατούμενους και γενικότερα για περιπτώσεις που δεν αφορούν βίαια αδικήματα.

Η κράτηση του θα πρέπει να θεωρείται προσωρινή καθώς οι συνηγοροί του κ. Άρης Χαραλαμπάκης και κ. Σπύρος Αλεξανδρής, προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις του υπέρ του Εφραίμ, με το πιθανότερο σενάριο να λέει οτι θα ζητήσουν την επιβολή περιοριστικών όρων για τον μοναχό, αντί της προφυλάκισής του.

Ωστόσο εμπόδιο στα σχέδια των συνηγόρων αποτελούν οι κτοποθετήσεις της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία σημείωνει στην πρότασή της οτι αν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου αφεθεί έστω προσωρινά ελεύθερος, το πιθανότερο είναι να διαπράξει κι άλλα εγκλήματα, κατηγορώντας τον πως τέλεσε πράξεις που δεν προσιδιάζουν στο μοναστικό σχήμα και την πνευματική αποστολή, και προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία σε βάρος δημόσιας περιουσίας.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.

Απορίας άξια η στήριξη που τυγχαίνει ο μοναχός από μερίδα συμπολιτών μας!

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο