Τίποτα το τρομακτικό στη Συρία???

altΤη στιγμή που περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις συριακές δυνάμεις καταστολής από τα μέσα Μαρτίου, όταν και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας της Μέσης Ανατολής, οι Άραβες παρατηρητές επισκεπτόμενοι τη Συρία και την πόλη Χομς, δήλωσαν πως δεν υπάρχει τίποτα το τρομακτικό στη Συρία. (προσθέτοντας απλά και μόνο πως ίσως υπάρχουν περιοχές όπου η κατάσταση δεν είναι καλή, αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό…)

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή τους, οι Άραβες παρατηρητές περικυκλώθηκαν από διαδηλωτές, που άλλοι τους ζητούσαν οργισμένα, και άλλοι τους ικέτευαν να προχωρήσουν πιο βαθιά στις γειτονιές τους για να δουν τη σφαγή. «Σκότωσαν τους άνδρες και τα παιδιά μας» φώναζε μία γυναίκα.

Ακτιβιστές έστειλαν στο πρακτορείο Reuters ένα βίντεο που δηλώνουν ότι δείχνει κατοίκους της Χομς να διαπληκτίζονται και να παρακαλούν τους παρατηρητές να προχωρήσουν βαθύτερα στη γειτονιά Μπάμπα Άμρ, η οποία έχει βρεθεί στο έλεος του κυβερνητικού στρατού.
Στην αρχή του βίντεο ένας κάτοικος φωνάζει στους παρατηρητές να επαναλάβουν μπροστά στην κάμερα την ανησυχία τους για τους πυροβολισμούς στην περιοχή. Καθώς μιλούν ακούγεται στο βάθος ο δυνατός ήχος πυροβολισμών. Ακόμη, σε δεύτερο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube διαδηλωτές φωνάζουν πως «θέλουν διεθνή προστασία». 

Να σημειωθεί τέλος, πως τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια, η Συριακή Κυβέρνηση με τα ΜΜΕ που ελέγχει προσπαθεί να προωθήσει την είδηση της άφεσης 755 κρατουμένων από τις φυλακές, οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια προσφάτων επεισοδίων. Σε μεγαλύτερο ποσοστό οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν είναι Σύριοι.     

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments