Πρωτομαγιά στις Σκουριές, στο δάσος του όρους Κάκαβος της Χαλκιδικής

[Ενημέρωση με πλήρη ανταπόκριση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 14:50]

Από δύο προσυγκεντρώσεις, στη Μ. Παναγία και την Ιερισσό, ξεκίνησαν οι αυτοκινητοπομπές των κατοίκων της Χαλκιδικής προς τις Σκουριές, όπου πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική συγκέντρωση κατά της παρουσίας της «Ελληνικός Χρυσός» και της μετατροπής του βουνού σε μεταλλείο.

Από νωρίς το πρωΐ, κλούβες με δυνάμεις της αστυνομίας είχαν μεταβεί στο σημείο, παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα βρισκονται στο σημείο και οι κάτοικοι δεν προτίθονταν να κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να εξασφαλίσουν και να βεβαιώσουν την ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση στους δασικούς δρόμους.

Πρώτη ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή από την Ιερισσό, η οποία καθ’ οδόν συναντήθηκε με την αυτοκινητοπομπή από τη Μ. Παναγία.

Προσυγκέντρωση

αυτοκινητοπομπή

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και πολύς κόσμος από Θεσσαλονίκη που έφτασε με πούλμαν. Μπλόκο της αστυνομίας σταμάτησε και έλεγξε τον χώρο αποσκευών λεωφορείου που κατεθυνόταν στις Σκουριές από τη Θεσσαλονίκη.

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε αποσύρει κάθε εμπόδιο από το βουνό. Μπάρες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και λοιπός εξοπλισμός είχαν αφαιρεθεί. Μόνο οι ταμπέλες του υπό αμφισβήτηση εργοταξίου και ένα άχρηστο κυριολεκτικά συρματόπλεγμα στις άκρες του δρόμου παρέμεναν εκεί, υπό την προστασία ελάχιστων – αναλογικά με τον κόσμο που συμμετείχε στην κινητοποίηση – διμοιριών ΥΜΕΤ και ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μόνο σε δύο σημεία της διαδρομής, καθώς και στο ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας και στο ξέφωτο των Σκουριών (εκεί που βρισκόταν το ρωμαϊκό μεταλλείο και ακόμα και σήμερα δε φυτρώνει τίποτε).

Σε αντίθεση με προηγούμενες ημέρες, τίποτε δεν παρεμπόδισε την προσέλευση και διέλευση των κατοίκων και του υπόλοιπου κόσμου από τους δασικούς δρόμους των Σκουριών.

{“video”:”http://www.youtube.com/watch?v=lfuDz71rmGw”,”width”:”560″,”height”:”315″}

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή: Πάνω από 200 αυτοκίνητα και πλήθος κόσμου. Λόγω του ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε δασικό χώρο, δεν ήταν εύκολες οι εκτιμήσεις, ωστόσο ντόπιοι μιλούσαν για περίπου 3000 ανθρώπους.

Το δάσος των ΣκουριώνΟι ταμπέλες της εταιρείαςΤο ανούσιο συρματόπλεγμα

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments