Εισβολή της αστυνομίας στην Χαλυβουργία

Στις 5:30 τα ξημερώματα εισήλθαν αστυνομικές δυνάμεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, με σκοπό να εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία του, ενώ -θεωρητικά- συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ιδιοκτήτη – εργαζομένων – κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το αργηγείο της ΕΛΑΣ, υπήρξαν έξι προσαγωγές κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία έγινε ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση.

Οι απεργοί βρίσκονται μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, ενώ – όπως μεταδίδουν καθεστωτικά μέσα – 50 περίπου απεργοσπάστες έχουν ήδη εισέλθει στο χώρο.

Σε συμπαράσταση έσπευσαν το ΠΑΜΕ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξακολουθούν να κάνουν περιοδική χρήση χημικών και σωματικής βίας κατά των απεργών που προσπαθούν να εμποδίσουν τους απεργοσπάστες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κίνηση στο δρόμο, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Η γραμματέας του Μάνεση και ο Άδωνις Γεωργιάδης περιφέρονται σε όλα τα καθεστωτικά μέσα από νωρίς το πρωΐ και αυτοπαρουσιάζονται ως «πρόεδρος των εργαζομένων» η μεν, «τηρητής της νομιμότητος» ο δε.

(11:43) Γίνεται μεταγωγή των συλληφθέντων χαλυβουργών στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16)

(12:10) Παρέμβαση νομικών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες στη Χαλυβουργία

Σε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα του Ασπρόπυργου (μετά την Χαλυβουργία πρός Ελευσίνα) καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας, άλλα σωματεία, κόμματα της αριστεράς, αναρχικοί κ.ά.

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ’ τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει”.

Με διάβημά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν  σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της Χαλυβουργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: “Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα”.

Ακόμα ζητεί την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών ενώ καλεί στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς:  ”Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις “Πύλες της φωτιάς”, για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών”

Δείτε επίσης: Νέα Καταγγελία των εργαζομένων στη Χαλυβουργία κατά του Α. Γεωργιάδη

Πηγές: NARnet.gr[φωτο] | in.gr | Ναυτεμπορική | Βαβυλωνία | Twitter | Indymedia Athens

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο