Το Εστέλ αναχωρεί από τη Νάπολη υπό τους ήχους του Bella Ciao

7/10/2012

by filistina

2000 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες στο λιμάνι της Νάπολης για να αποχαιρετήσουν το Εστέλ που σήκωσε την άγκυρα με προορισμό την αποκλεισμένη Γάζα.Tα συνθήματα στα πανό τους έγραφαν, “Μαζί με την Παλαιστινιακή αντίσταση” και “Γάζα ερχόμαστε, με τον Βιτόριο στην καρδιά μας”.

 

Φορτίο του Εστέλ κάποιο σχολικό υλικό για τα παιδιά της Γάζας και τσιμέντο απαραίτητο για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Αλλά το σημαντικότερο φορτίο του είναι η αλληλεγγύη και η στήριξη των λαών που μάζευε από λιμάνι σε λιμάνι, από τα τέλη Μαΐου  που ξεκίνησε από τη Σουηδία μέχρι χθες που σάλπαρε από τη Νάπολη για τη Γάζα.

Το Εστέλ έπαιρνε άδειες κατάπλου και απόλπου σε κάθε λιμάνι που επισκεπτόταν, χωρίς πουθενά να αντιμετωπίσει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τελικά την απαγόρευση απόπλου που του επιβλήθηκε πέρσι στην Ελλάδα, από την δουλική στο Ισραηλινό κράτος  κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Στην Ιταλία, οι πιέσεις οι οποίες ασκήθηκαν από την μεριά των σιωνιστών (και όχι μόνο) προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρχές του λιμανιού της Νάπολης, που ήδη είχαν ασκηθεί στην Λα Σπέτσια, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 18.00, το Εστέλ συνοδευόμενο από τα τραγούδια   “Bella Ciao” και της Διεθνούς, σήκωσε την άγκυρα και ανέβασε τα πανιά για τον τελευταίο και πιό σημαντικό σταθμό του μεγάλου ταξιδιού, που ξεκίνησε από την θάλασσα του βορρά: την Παλαιστίνη που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και κατοχής.

Η εξαίσια χθεσινή μέρα, η διάθεση και οι οργανωτικές ικανότητες του κινήματος αλληλεγγύης  προς την Παλαιστίνη ήταν η εγγύηση ότι το εγχείρημα του Εστέλ θα στηριχθεί σε βάθος, μέχρι την άφιξη του στο λιμάνι της Γάζας.

 

Ο Dror Failer στο Εστέλ, αποχαιρετά τη Νάπολη παίζοντας το Bella Ciao με το σαξόφωνό του:

{"video":"http://youtu.be/h-2ADuh5GY0","width":"560","height":"315"}

 

 

Περισσότερα για το Εστέλ: “Εστέλ: Από τα στρατόπεδα προσφύγων της Αγκόλα στην αποκλεισμένη Γάζα”

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο