προσεχώς τρίκυκλο

Ως εκ του θεσμικού ρόλου της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη, πήγε στο αστυνομικό τμήμα όπου είχαν μεταφερθεί οι προσαχθέντες. Διότι ναι, αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή: να τον απασχολούν οι υποθέσεις της περιοχής του, των κατοίκων της, και βεβαίως  του κάθε έλληνα πολίτη που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα θέμα.

Επίσης, ένα άλλο σκέλος της θεσμικής της ιδιότητας είναι να ασκεί έλεγχο σε κάθε κομμάτι του Κράτους, της ΕΛΑΣ συμπεριλαμβανομένης, για να βεβαιώνεται ότι λειτουργεί σωστά, ή να προτείνει στη Βουλή τρόπους για τη βελτίωσή του.

[Παρένθεση: ακόμα και οι χρυσαυγίτες, θεωρητικά ασκούν αυτό το δικαίωμα, όταν ζητάνε τα στοιχεία των βρεφονηπιακών σταθμών. Δυστυχώς. Αυτοί που τους ψήφισαν, και που τους έδωσαν αυτή τη δυνατότητα – καθώς και τη βουλευτική ασυλία – ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα όσα εγκληματικά θα συμβούν.]

Όπως η ίδια η Κ. Ιγγλέζη εξηγεί στο βίντεο, ένας αστυνομικός με πολιτικά, δηλαδή ένας δημόσιος υπάλληλος

α) την εμπόδισε να μπει

β) της επιτέθηκε φραστικά

γ) της επιτέθηκε σωματικά

Τί θα έπρεπε να συμβεί σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, σε μια τέτοια περίπτωση;

Το απλούστερο, το λογικότερο, το πιο επικοινωνιακό, θα ήταν να απολογηθεί ο προϊστάμενος υπουργός του συγκεκριμένου δημοσίου υπαλλήλου (ο Δένδιας, εν προκειμένω) και να ζητήσει έρευνα του περιστατικού, να βγει μία ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού από τη Βουλή και ίσως, να γίνει άμεσα μία επίσκεψη από κλιμάκιο της Βουλής, στο συγκεκριμένο χώρο.

Θα γίνουν αυτά;

Όχι απλά δεν θα γίνουν, αλλά κανείς δεν το περιμένει κιόλας. Επειδή όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μία ευνομούμενη Πολιτεία. Είναι, δυστυχώς, πιο κοντά σε “παράγκα του καραγκιόζη”.

Παράλληλα, έχω την απορία γιατί δεν βρισκόταν μαζί με την βουλευτή ο αστυνομικός φρουρός της. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, ειδικά εφόσον βρίσκεται σε πολιτικές δράσεις [και όχι σε προσωπικό της χρόνο] δεν έχει τη συνοδεία που προβλέπει ο ρόλος της. Αλλά αυτό, είναι άλλο ερώτημα, που ενδεχομένως άπτεται των προσωπικών της επιλογών.

Ο τελευταίος και σοβαρότερος προβληματισμός μου, είναι το τί έρχεται, ταχύτατα.

Να περιμένουμε τρίκυκλα;

Προς επίδοξους Γκοτζαμάνηδες & Εμμανουηλίδηδες: αυτοί που δώσανε τις εντολές μπορεί να πέσανε “στα μαλακά”, αλλά τα “όργανα της εκτέλεσης” δεν είχαν την ίδια τύχη.

Από την αγόρευση του εισαγγελέα:

«Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται -προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς- ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;»

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο