Ο μύθος για τις ρουκέτες από τη Γάζα

Από χθες 14/11/2012 το Ισραήλ για άλλη μια φορά προχώρησε σε οργανωμένη επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας και με τα Ηνωμένα Έθνη να κρατούν εκκωφαντική σιωπή, χωρίς καμία αντίδραση, έστω φαινομενική απέναντι σε μια οργανωμένη δολοφονία αμάχων. Η επιχείρηση «Αμυντικός Στύλος», που μόνο και η ονομασία της επιχείρησης δείχνει την προπαγανδιστική διάθεση του Ισραηλινού κράτους, καθώς βαφτίζει την επιχείρηση «αμυντική», υποτίθεται απέναντι στις ρουκέτες που ρίχνονται από τη Γάζα.
Την δικαιολογία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που την χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να οδηγηθεί σε διαρκή αφανισμό αμάχων μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για να καλύψει το κράτος απαρτχάιντ που έχει δημιουργήσει στην περιοχή, στοχεύοντας οργανωμένα στην εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού.

Σαφώς δεν είναι τυχαίο και το γεγονός, ότι σε λίγο καιρό διεξάγονται εκλογές στο Ισραήλ, κάτι που είχε συμβεί και το 2008 κατά την διάρκεια πάλι των τότε Ισραηλινών εκλογών με την τότε επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι», που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Όπως εύστοχα έχει ειπωθεί : πώς καταλαβαίνει κανείς ότι θα γίνουν εκλογές στο Ισραήλ; Από τους νεκρούς που αφήνει πίσω του στη Γάζα. Άλλωστε η τελευταία δημοσκόπηση στο Ισραήλ, έδειξε πως το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλινών είναι υπέρ ενός κράτους απαρτχάιντ και στηρίζουν την καθαρότητα της φυλής τους.
Επιπλέον δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη αν συνυπολογίσουμε μαζί με τις επερχόμενες Ισραηλινές εκλογές και το γεγονός , ότι στις 29 Νοεμβρίου, η Παλαιστινιακή Αρχή πρόκειται να καταθέσει αίτημα αναβάθμισης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Ακολουθούν στοιχεία που αποτελούν γεγονότα και πραγματικότητες πίσω από τον μύθο της υποτιθέμενης άμυνας του Ισραήλ εναντίον των ρουκετών από τη Γάζα : (πηγή : http://occupiedpalestine.wordpress.com/2012/03/11/the-rocket-from-gaza-myth-photography/)

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πραγματικά διαστρεβλωμένες απόψεις σχετικά με τις ρουκέτες που ρίχνονται από την παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα, μύθοι και ψέματα που έχουν κατά κύριο λόγο ξεκινήσει από τα μέσα που χειρίζεται η ισραηλινή και σιωνιστική πλευρά.
Συχνά ακούγεται «η εκεχειρία παραβιάστηκε από την μεριά της Γάζας». Μιλώντας για μύθους το θέμα της εκεχειρίας είναι η μεγαλύτερη προπαγάνδα και ο μεγαλύτερος μύθος για τα πραγματικά περιστατικά καθώς το Ισραήλ καθημερινά επιτίθεται στη Γάζα από αέρα, θάλασσα και ξηρά, στερεί δικαιώματα από τους Παλαιστινίους ως προς την ζωή και την ιδιοκτησία τους.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
-Οι υποτιθέμενες «χιλιάδες» ρουκέτες από την Γάζα έχουν σκοτώσει τα τελευταία 11 χρόνια 21 έναν Ισραηλινούς

-Κατά την επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι το 2008 με 2009 πάνω από 1500 άνθρωποι σφαγιάστηκαν αναμεσα τους 352 παιδιά.

-Συνολικά πάνω από 1477 παιδιά έχουν σκοτωθεί, ανήλικοι και άμαχοι άνθρωποι, μη μαχητές από το 2000 μόνο. Αποτέλεσμα της χρήσης από την μεριά του Ισραήλ, του λευκού φωσφόρου, του αμπεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλων απαγορευμένων όπλων από το Διεθνές Δίκαιο.

-Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 2.969 άμαχους Παλαιστινίους, ανάμεσά τους 1.128 παιδιά με όπλα από τις ΗΠΑ κατά παράβαση των νόμων των ΗΠΑ.

-Σε μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε τον Ιουνιο του 2012, αποδεικνύεται πως οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 2.300 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 7.700 ανθρώπους στην αποκλεισμένη Γάζα, μέσα στα 5 τελευταία χρόνια της Ισραηλινής πολιορκίας.

Το Ισραήλ έχοντας επιβάλει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα σταματά συνεχώς πλοία που βρίσκονται σε διεθνή ύδατα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους με την αιτιολογία οτι τα πλοία αυτά μεταφέρουν όπλα στην Χαμάς στη Γάζα. Χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις παραβιάζουν κάθε συμφωνία και παρεμβαίνουν σε διεθνή ύδατα σαν να βρίσκονται υπό την κυριαρχία τους. Ενώ προπαγανδίζουν στα ΜΜΕ και στο διαδύκτιο ότι αποτρέπουν έτσι την είσοδο όπλων στη Γάζα.

Το Ισραήλ όμως ξεχνάει και παραλείπει προκλητικά να μιλήσει για την αύξηση των δικών του οπλικών εξοπλισμών.


-Κατά την διάρκεια της επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι ρίχτηκαν 3.000 τόνοι πυρομαχικών στη Γάζα μεσα σε μόλις 22 μέρες. Από αυτους τους 3000 τόνους, οι 75 τόνοι ήταν αμπεμπλουτισμένο ουράνιο.


-Από το 2000 έως το 2009 οι ΗΠΑ έδωσαν 24 δισεκατομμύρια δολλάρια για στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ καθώς και 670 εκατομμύρια όπλα και συναφή στρατιωτικό εξοπλισμό.


-Από το 2007 έως το 2009 οι ΗΠΑ έδωσαν στο Ισραήλ 47 εκατομμύρια πυρομαχικά, αρκετές σφαίρες για να σκοτώσουν καθε Παλαιστίνιο πάνω από 10 φορές

-Αλλά στο τέλος το Ισραήλ στηρίζεται στο γεγονός οτι κανείς δεν θυμάται τα ψέματά του, προβάλοντας πληροφορίες για να ξεγελάσει το κοινό, και να του αποσπάσει την προσοχή απο τα πραγματικά εγκληματα που διαπράττει.

KATEYΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΥΤΑ :

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΡΟΥΚΕΤΑΣ Ή\ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΟΛΜΟΥ (mortar shell) ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ

ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΩΡΑ;

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ; ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ. ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΦΩΤΟΣΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2012 το Ισραηλ με επιθέσεις του δολοφόνησε 15 Παλαιστινίους και τραυμάτισε πολλούς άλλους. Η αιτιολογία για επιθέσεις ρουκετών από την Γάζα είναι η συνηθισμένη. Παρολα αυτά, τα γεγονότα και η πραγματικότητα αποδεικνύουν πως το Ισραήλ δεν χρειάζεται καμία επίθεση από ρουκέτες για να παραβιάζει και να επιτίθεται με καθε τρόπο καθημερινά την Παλαιστίνη.
-Επιθέσεις εποίκων προς τους Παλαιστινίους 
-Απαγωγές με εισβολές στα σπιτια παλαιστινίων , τον Οκτώβριο μονο απήχθησαν 292 Παλαιστίνιοι από τα σπίτια τους.
-Φυλακίσεις χωρίς την απαγγελία κατηγοριών και γυναικών και παιδιών
-Δολοφονίες
-Επιθέσεις σε ψαράδες
-Καταστροφή των σπιτιών τους
-Έλλειψη τροφής και νερού και ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί επ’αόριστον…

Η μηχανή προπαγάνδας του Ισραηλ εργαζεται υπερωρίες για να πείσει τον κόσμο ότι απλώς αντιδρά στις απειλές των πυραύλων αντίστασης, η οποία ομως αντίσταση είναι νόμιμη και έχει δικαίως αναπτυχθεί ως αυτοάμυνα στην Παλαιστίνη, γεγονός που αποτελεί δικαίωμα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο :  στην 4η Σύμβαση της Γενεύης και στις συμφωνίες της Χάγης το 1907.

Kαι για την ιστορία το Ισραήλ έχει παραβιάσει 65 υπογεγραμμένες συμφωνίες των Ηνωμένων Εθνών χωρίς καμία επίπτωση, το Ιράκ παραβίασε δύο και γι’αυτόν δήθεν το λόγο βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

46 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
46 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο