Περί Παπακων/νου

Επίσης, όλοι αυτοί που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις είναι τόσο αλαζόνες που, θεωρούν ότι ποτέ δεν θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Συνεπώς, άνετα θα μπορούσε να το είχε κάνει.

Ωστόσο, από το νόμο των πιθανοτήτων, είναι λογικότερο πως το επίμαχο “σβήσιμο” το έκαναν οι επόμενοι. Βολεύει εξαιρετικά ως θύμα ο Παπακωνσταντίνου για να μην το έχουν κάνει αυτοί και η εγκληματολογία μας παραπέμπει συνήθως στο “ποιος εισπράττει το όφελος” μίας πράξης. Εν προκειμένω, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.

Είναι αθώος ο Παπακων/νου;

Όχι βέβαια! Ούτε κατ’ ελάχιστο.

Δεν ήταν ο θυρωρός ή κανένας ανθυπογραμματέας βου. Είχε την ηγεσία του Υπουργείου που ήταν υπεύθυνο για τη διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν – όχι ενδεχομένως, αλλά σίγουρα – από τη λίστα. Ήταν παντοδύναμος κολλητός και εμπιστευτικός συνεργάτης ενός πρωθυπουργού που είχε εκλεγεί με 10% διαφορά και με 160 έδρες. Έλυνε και έδενε.

Τί έκανε όταν παρέλαβε τη λίστα; Την εξαφάνισε!

Δεν έκρυψε μόνο 3 ονόματα, έκρυψε 2.000 ονόματα.

Για να θυμηθούμε και λίγο τη σύγχρονη ιστορία του εγκλήματος, τον Αλ Καπόνε δεν τον συνέλαβαν ως αρχηγό της μαφίας, αλλά ως φοροφυγά. Ε, αφού η Βουλή αρνείται να τον καταδικάσει για τα 2.000 ονόματα, ας τον στείλει στη Δικαιοσύνη για τα 3.

Καννιβαλίζουν τα ΜΜΕ και του αρνούνται το τεκμήριο της αθωότητας;

Ναι, ακόμα κι αν το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα πλέον, καθώς τους έχει γίνει δεύτερη φύση. Έχουν συνταχθεί με το “επίσημο” ΠΑΣΟΚ – το οποίο παραμένει κυβέρνηση, έστω και ως δεκανίκι του Σαμαρά, βοήθειά μας – συνεπώς, με τη γραμμή Βενιζέλου. Διότι η διαφημιστική πίτα είναι πλέον απελπιστικά μικρή και δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο, π.χ. από τα 3 εκατ. της διαφήμισης της ΔΕΗ.

Με τη διαφορά ότι τα ίδια ΜΜΕ, του δίνουν παράλληλα και βήμα να απαντήσει. Δεν είναι ο χι άτυχος πολίτης, ο Πέτρος Καπετανόπουλος φερ’ειπείν. Διότι εάν ήταν, θα τον ξεπετάγανε στα γρήγορα ως “κουκουλοφόρο”, ως “εκδιδόμενη οροθετική” ή “λαθρομετανάστη” και δεν θα νοιαζόταν κανείς τί πραγματικά συνέβη.

Ο Γ.Παπακων/νου είναι 200% ένοχος, τόσο για τα πεπραγμένα του όσο ήταν στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και για τη συνέχεια, ως Υπουργός Περιβάλλοντος. Όλη η συζήτηση λοιπόν περί ανθρωποφαγίας του, εκπορεύεται από όσους φοβούνται ότι ίσως έρθει και η σειρά τους (ή των ινδαλμάτων τους) καθώς και από εκείνους που, όταν τους δείχνεις το φεγγάρι, βλέπουν μόνο μέχρι το δάχτυλο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο