Επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών

Τελευταία ενημέρωση: 23:30

Την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, μετά την ανακοίνωση της 4ης συνεχιζόμενης 48ωρης απεργίας (μέχρι την παρασκευή) από την ΠΝΟ.

Η επιστράτευση τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 6:00π.μ.

Μετά από έκτακτη σύσκεψή της η ΠΝΟ κάλεσε τα πληρώματα να καταλάβουν τους καταπέλτες των πλοίων, να μην παραλάβουν τα φύλλα επιστράτευσης και να συνεχίσουν την απεργία τους ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους να κατέβουν στο λιμάνι για συμπαράσταση. 

Παράλληλα αποφάσισε την αναστολή της απεργίας της στα λιμάνια εκτός Αττικής, με στόχο «οι δυνάμεις της να επικεντρωθούν στον Πειραιά», ενώ ανακοίνωσε ότι θα περιφρούρηση την απεργία με “κατάληψη” στους καταπέλτες των πλοίων στον Πειραιά, καθ’ όλη τι διάρκεια της νύχτας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην επιστράτευση κήρυξαν παναττική απεργία. 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας (12:00 έως 16:00). 

Ναυτεργατικά και άλλα εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10:00π.μ. στον Άγιο Διονύσιο στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλει, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Ζητεί επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

Συγκέντρωση πληροφοριών και περισσότερα στο Newsroom του OmniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο