Unfollow vs εφοπλιστές: Πετρέλαια, μαφία και Νέα Δημοκρατία

Φαήλος ΚρανιδιώτηςΤο περιοδικό Unfollow, στο τεύχος 14, δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο παρουσιάζονται συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς δυο ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, οι AEGEAN OIL του Δ. Μελισσανίδη, πρώην προέδρου της ΑΕΚ και της Ελληνικά Πετρέλαια, συμφερόντων Λάτση, έχουν διαπιστωθεί να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο χιλιάδων τόνων καυσίμων, χωρίς να έχουν υποστεί καμμιά ποινική συνέπεια, την ώρα μάλιστα που οι κυβερνήσεις διατείνονται ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων ανήκουν στις πρώτες προτεραιότητές τους.

Την επόμενη μέρα, ο συντάκτης του άρθρου, δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως «ο Δημήτρης Μελισσανίδης» και, μεταξύ άλλων, είπε: «Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

Το τηλεφώνημα έγινε από τον αριθμό 210 4586000, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία «AEGEAN OIL SA (Μελισσανίδης Δημήτριος) Βιομηχανία και Εμπορία Πετρελαιοειδών – Κεντρικά Γραφεία». Σύμφωνα με το 11888 του ΟΤΕ, ο ίδιος αριθμός ανήκει στις εταιρείες «AEGEAN AGENCY Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN BUNKERING SERVICES Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN MARINE PETROLEUM Εμπόριο Πετρελαίου»,  «AEGEAN OIL Εμπόριο Πετρελαίου» και «AEGEAN SHIPPING MANAGEMENT Εμπόριο Πετρελαίου». Όλες με διεύθυνση Ακτή Κονδύλη 10, Πειραιάς, 18545.

Σήμερα Τρίτη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με επιστολή του προς το περιοδικό Unfollow, δήλωσε ως δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη ότι ο πελάτης του αρνείται πως επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη ή συνεργάτη τού Unfollow και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του σχετικά με τα «συκοφαντικά» – όπως τα χαρακτηρίζει – δημοσιεύματα του περιοδικού.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Μελισσανίδης προωθείται ως ο επικρατέστερος αγοραστής του ΟΠΑΠ, ενώ ο Σπ. Λάτσης, μέτοχος της Ελλ. Πετρέλαια, ως επικρατέστερος αγοραστής ομολόγων του δημοσίου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο