Μεταγωγή των 4 στην Αθήνα, προφυλάκιση στον Κορυδαλλό, show με σενάρια από την ΕΛΑΣ

Νωρίς το πρωΐ σήμερα δημοσιεύτηκε στο Athens IMC σύντομη δήλωση των 3 από τους 4 συλληφθέντες από τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι η επιλογή της ληστείας τράπεζας έγινε στο πλαίσιο τωνεπιθετικών ενεργειών κατά του συστήματος εξουσίας και δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Δηλώνουν, επίσης, για άλλη μια φορά ότι δεν θεωρούν εαυτούς «θύματα», καθώς τα βασανιστήρια από τους εχθρούς της ελευθερίας δεν μπορεί να είναι παρά αναμενόμενα.

Περίπου 130 άτομα συγκεντρώθηκαν από το πρωΐ  στα δικαστήρια της Κοζάνης, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από ΜΜΕ και αστυνομία, για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις συλληφθέντες.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=YZyCuFLtB_8","width":"560","height":"315"}

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι το μεσημέρι, οπότε οι 4, αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετήχθησαν στην Αθήνα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, όπως άλλωστε και τους έβαλαν στα δικαστήρια το πρωΐ, ώστε να μην έρθουν σε οπτική επαφή με τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους.

Ο Ν. Ρωμανός έφτυσε δημοσιογράφους και ΕΚΑΜίτες κατά τη μεταγωγή και προς και από τα δικαστήρια.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=j1lZnilIkPs","width":"560","height":"315"}

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=oCRcE8WYhVc","width":"560","height":"315"}

Τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, δημοσίευσαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι οι 4 συλληφθέντες δεν ήταν μέλη των Πυρήνων, εφράζοντας, παράλληλα, την στήριξή τους στους 4 και σε όλους τους αντάρτες πόλης.

Η ΕΛΑΣ επιδόθηκε για μιαν ακόμα μέρα σε σώου ανακοινώσεων και «ερευνών» σε σπίτια που χαρακτηρίζει «γιάφκες». Στην παρουσίαση των «στοιχείων» που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, μέσα σε USB stick, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ επιχείρησε να συνδυάσει τμήματα κειμένων που περιέχονταν σε αναλήψεις ευθύνης με αφίσες από μπλογκ αντιπληροφόρησης.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=yIgIQ3fjB_w","width":"560","height":"315"}

Επίσης, σήμερα το απόγευμα έγιναν επιπλέον έρευνες «με τη συμμετοχή του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ» σε σπίτια που θεωρούνται «γιάφκες».

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο