Να σταματήσει η εκδικητική διώξη του Σ. Δραβίλα

Ο Σπύρος Δραβίλας, κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από επιπλοκές στην υγεία του από την απεργία πείνας που πραγματοποιεί από τις 2/2/2013.

Ο Σ. Δραβίλας συνεχίζει την απεργία πείνας και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για 28 και πλέον ημέρες διεκδικώντας να λάβει την τρίτη ολιγοήμερη άδεια που δικαιούται και η οποία του στερείται ύστερα από δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του με μόνο στοιχείο της δικογραφίας μια… ανώνυμη καταγγελία.

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο εν λόγω κρατούμενος αναγκάζεται να κάνει χρήση ενός τόσο ακραίου μέσου προκειμένου απαιτήσει το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Τον περασμένο Απρίλιο η επίμονη άρνηση των φυλακών να του δώσουν την άδειά του τον είχε ωθήσει σε μια ακόμα σκληρή απεργία πείνας που κράτησε ένα μήνα και που έληξε με την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Έκτοτε ο κρατούμενος πήρε κανονικά δύο άδειες, ώσπου το νέο, έωλο κατηγορητήριο, ήρθε να στερήσει ακόμη και την ολιγοήμερη αυτή φυγή από το κολαστήριο.

Ζητούμε την άμεση άρση της εκδικητικής δίωξης εναντίον του Σ. Δραβίλα και την συνέχιση της απρόσκοπτης αδειοδότησής του. Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος.

Πηγή: Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο