Χειρόφρενο την Πέμπτη σε ΜΜΜ και ΤΑΞΙ

alt Σε 24ωρη μαζική απεργία προχωρούντην Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου τα Σωματεία των Εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, Λεωφορεία, Τρόλλεϋ και Προαστιακό, κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο Τομέα, διαφωνόντας παράλληλα για τις μετατάξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Στο παρασκήνιο, τη διάθεσή τους για μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζουν οι εργαζαόμενοι στο Μετρό, μεγάλο μέρος των οποίων προτείνει ως αρχικό τρόπο αντίδρασης την 48ωρη Πέμπτη και Παρασκευή.

Κάποιο από τα υπόλοιπα σωματεία, δεν έχει επισήμως τοποθετηθεί για την 1η μορφή κινητοποιήσεων, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων εκφράζει ξεκάθαρα τη θέλησή του για μεγαλύτερης διάρκειας κινητοποιησεις.

Άλλωστε, πηγές μέσα από τα Σωματεία των εργαζομένων, αναφέρουν πως οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα είναι μόνο η αρχή.

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα συγκληθούν συνελεύσεις των εργααζομένων με σκοπό να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους κι η περαιτέρω πορεία και μορφή των κινητοποιήσεων.

Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης, την πρόθεση τους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν κι οι οδηγοί ΤΑΞΙ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.   

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο