Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς

Μετά από 37 ημέρες απεργίας πείνας ο Κώστας Σακκάς αποφυλακίζεται. Το Συμβούλιο των Εφετών έκανε δεκτό εν τέλει και μετά από αρκετές αναβολές το αίτημά του για αποφυλάκιση. Ο Σακκάς βρισκόταν σε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου διαμαρτυρόμενος για την παράνομη επί δυόμιση χρόνια, χωρίς δίκη, προφυλάκισή του.
Χιλιάδες αλληλέγγυοι όλο αυτό το διάστημα στέκονταν στο πλευρό του διαδηλώνοντας υπέρ του. Χθες μάλιστα αρκετοί είχαν δηλώσει πως σε περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών απέρριπτε για άλλη μια φορά το δίκαιο αίτημα του, θα ξεκινούσαν και εκείνοι απεργία πείνας.

Το Συμβούλιο των Εφετών αποφάσισε σήμερα Πέμπτη 11 / 7 την απελευθέρωση του Σακκά με τους εξής περιοριστικούς όρους : Εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε Δευτέρα. Υποχρεώνεται να διαμένει στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του. Του απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με συγκατηγορουμένους του, καθώς και η μετακίνησή του εκτός του νομού Αττικής.

Η δύναμη και η αξιοπρέπεια του Κώστα Σακκά νίκησε, το ίδιο και η αλληλεγγύη.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο