Μεγάλη Απεργία εργαζομένων σε fast Food σε επτά πόλεις των ΗΠΑ

“Πολλοί από τους εργάτες ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ξέρετε, και δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά ένα πιάτο με φαγητό στο τραπέζι ή να πάρουν το τρένο για τη δουλειά”, δήλωσε ο Jonathan Westin, διευθυντής του Fast Food Forward και υπεύθυνος για την οργάνωση των των εργαζομένων στα fast-food  της Νέας Υόρκης.

Τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησαν απεργίες στα καταστήματα  McDonald ‘s, Burger King, KFC, Domino,   Wendy και άλλα εστιατόρια σε Σικάγο, Ντιτρόιτ, Μιλγουόκι, St Louis, Kansas City, και Flint, Michigan, καθώς και στη Νέα Υόρκη. Μεγάλη πορεία έγινε και στο Union Square της Νέας Υόρκης.

«Οι εργαζόμενοι απεργούν επειδή δεν μπορούν να συνεχίσουν να συντηρούν τις οικογένειές τους  με τους μισθούς που πληρώνει η   βιομηχανία γρήγορου φαγητού», δήλωσε ο Westin.

Ο μέσος εργαζόμενος fast food στη Νέα Υόρκη παίρναι $ 8,25 ανά ώρα, με $11.000  τον εθνικό ετήσιο μέσο όρο, ενώ ο εθνικός κατώτατος μισθός παραμένει στο εκπληκτικό ποσό των $ 7.25. Σύμφωνα με την Fast Food Forward, οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια  στη Νέα Υόρκη βγάζουν μόνο το 25% των χρημάτων που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Εν τω μεταξύ, ο μέσος ημερήσιος μισθός των CEOs (Διευθυντών) των ίδιων fast food αλυσίδων ανέρχεται σε $ 25.000 την ημέρα κατά μέσο όρο, πάνω από δύο φορές από ό, τι ο μέσος εργαζόμενος βγάζει σε ένα χρόνο.

 “Ξέρω ότι είστε κουρασμένοι από την ταλαιπωρία”, είπε η υπάλληλος στα KFC,  Naquasia LeGrand, στους συναδέλφους της, σε ένα συλλαλητήριο την περασμένη Τετάρτη για να ανακοινώσει την απεργία. “Όμως, δεν θέλω να δω την επόμενη γενιά να ζει μέσα στον πόνο και την ταλαιπωρία. Δεν θέλω τα παιδιά μου να υποφέρουν. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Για να συμβεί όμως αυτό  θα πρέπει να με στηρίξετε, όπως ακριβώς κι εγώ θα σας στηρίξω.”

commondreams

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο