18 Άνω: Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Βαγγέλη Σακκά

 

Ο Βαγγέλης Σακκάς, θεραπευόμενος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, συνεχίζει να βρίσκεται στις Φυλακές τις Λάρισας μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Αναστολών της Αίτησης αναστολής της ποινής του, που είχε υποβληθεί βάσει του νέου Νόμου (αρθ. 32- Πολυνομοσχέδιο) περί Ναρκωτικών. Μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 18/9/2013.

Κατέχεται από την πικρία του άδικου που κατατρέχει ολόκληρη τη ζωή του. Το 2009 πήρε ο ίδιος τη δύσκολη απόφαση να απευθυνθεί στο 18ΑΝΩ για να σωθεί από τα ναρκωτικά. Εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει ολόψυχα τη σκληρή καθημερινή μάχη.

Κατά τη σύλληψη του, τον Ιούλιο του 2012, βρισκόταν στην πιο κρίσιμη φάση του Προγράμματος Απεξάρτησης. Την φάση της Κοινωνικής Επανένταξης. Ήταν στο τελικό στάδιο λίγους μήνες πριν την Ολοκλήρωση του Προγράμματος και τον Αποχαιρετισμό. Παρακολουθούσε επίσης μαθήματα Επαγγελματικής Κατάρτισης (υπολογιστές- αγγλικά) και ταυτόχρονα συμμετείχε σε πρόγραμμα μελισσοκομίας (ΕΣΠΑ).

Από λάθος όμως κρατικών υπηρεσιών, καταδικάστηκε σε μακροχρόνια φυλάκιση για αδικήματα που είχε διαπράξει σε περίοδο χρήσης ουσιών. Η ποινή ήταν η πιο αυστηρή κατά το νόμο, διότι η δίκη έγινε «ερήμην» του.

Η τραγική αλήθεια είναι ότι ενώ η Κοινωνική Επανένταξη του 18ΑΝΩ ενημέρωνε συστηματικά- όπως αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα, οι κλήσεις για το Δικαστήριο προς τον Βαγγέλη Σακκά είχαν αποσταλεί σε λάθος διεύθυνση κατοικίας και όχι στο Ξενώνα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18ΑΝΩ όπου διέμενε τότε.

Η επιβληθείσα ποινή ως προς την χρονική διάρκεια της υπήρξε εκ των πραγμάτων υπερβολική. Τώρα, με την νέα προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, η αποφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη.

Δυστυχώς, όλα τα αναγκαία έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν, οι διατάξεις του νέου Νόμου, οι καταθέσεις του Επιστημονικά Υπεύθυνου της Μονάδας και της Ατομικής του Ψυχοθεραπεύτριας και του ιδίου δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογία.

Η δυσμενής έκβαση αυτή αποτελεί για το Βαγγέλη μια νέα μεγάλη αδικία στη ζωή του. Γι’ αυτό και προχώρησε σε απεργία πείνας που συνεχίζει.

Ίσως είναι ηθική υποχρέωση όλων μας, που μπορούμε, να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη να ξαναβρεί την αγάπη για τη ζωή και την πίστη στον άνθρωπο.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση του Βαγγέλη Σακκά ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο Πρόγραμμα και να ξαναβρεί την ελπίδα για ζωή.

H ανακοίνωση αυτή, υπαγορεύεται από την επιτακτική ηθική ανάγκη και υποχρέωση να αναγνωρισθεί και προστατευθεί το δικαίωμα στη ζωή ενός νέου ανθρώπου που έχει οδηγηθεί στα ακραία όρια της απελπισίας.-

Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο