Σκουριές: 27 κάτοικοι της Χαλκιδικής κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

b2ap3_thumbnail_dsc08380.jpg

Για το φρόνημά τους θα κληθούν ουσιαστικά να απολογηθούν μετά την προθεσμία που πήραν για την Παρασκευή οι 27 κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν κλήση για μια σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων και πολλών κακουργημάτων και κυρίως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία, διεύθυνση και διαρκή δράση. Κατηγορούνται επίσης για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή», η «έκρηξη, κατασκευής, προμήθειας και κατοχή εκρηκτικών υλών», η «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η «απρόκλητη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», η «διατάραξης κοινής ειρήνης», η «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».Τα αδικήματα αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής από τις αρχές Μαϊου μέχρι και τις 25 Αυγούστου του χρόνου αυτού. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για ποινικοποίηση των ιδεών και των αντιλήψεων των κατοίκων και των αλληλέγγυων σε αυτούς για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό που αφορά μια ολόκληρη περιοχή και συγκεκριμένα την αλλαγή του χαρακτήρα της, μιας και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής καθώς και η υγεία των κατοίκων θα υποστεί τεράστιες συνέπειες από την μεταλλευτική δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται μια έγκυος γυναίκα που φέρεται ότι ανέβαζε κείμενα στο διαδίκτυο προπαγανδίζοντας τις αντιδράσεις κατά των μεταλλείων και τουλάχιστον πέντε μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που φέρονται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της αστυνομία και των μεταλλωρύχων, από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα.

Νομικοί κύκλοι  τονίζουν ότι στο κατηγορητήριο δεν προσωποποιούνται συγκεκριμένες έκνομες ενέργειες αλλά τσουβαλιάζονται ως τρομοκράτες όσοι έχουν εκφράσει την αντίδραση τους στο ζήτημα αυτό. Στις 3.500 σελίδες της δικογραφίας στην οποία εμπεριέχονται και οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των εν λόγω κατοίκων καταγράφεται η θέση των προσώπων ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα και η παρότρυνση σε άλλους να ενταχθούν στον αγώνα και να παλέψουν από κοινού. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει, τονίζουν νομικοί κύκλοι, ούτε συμμετοχή ούτε παρότρυνση σε έκνομες ενέργειες. Από την στιγμή μάλιστα που δεν προσωποποιούνται από ένα κατηγορητήριο έκνομες ενέργειες οι κατηγορούμενοι θα τεθούν στη δύσκολη θέση για ακόμη μία φορά να προσπαθήσουν να δώσουν εξηγήσεις υπό το δίλημμα όχι αν έχουν διαπράξει μια αξιόποινη πράξη αλλά αν είναι υπέρ ή κατά μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας.

ΠΗΓΕΣ:  voria     alterthess

Διαβάστε και: 

#skouries – Τηλεφωνήματα σε delivery τα στοιχεία του κατηγορητηρίου!

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο