Λαμία: Ποινές φυλάκισης 20 ημερών και 4 μηνών με 3ετή αναστολή για την κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ


b2ap3_thumbnail_DSC_0009.jpgΤο βράδυ της Δευτέρας με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθησαν 20 άτομα που βρισκόντουσαν στο 1ο ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι, αφού ενημερώθηκαν οι γονείς τους. Οι υπόλοιποι ενήλικες, 4 μαθητές και 4 εξωσχολικοί για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία», έμειναν τη νύχτα στα κρατητήρια και σήμερα (9/10/2013) οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στο δικαστήριο, το οποίο έγινε χθες (8/10/2013) λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι, κρίθηκαν ένοχοι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους. Οι 3 είναι μαθητές και καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης με 3ετη αναστολή, ενώ οι άλλοι τρεις είναι εξωσχολικοί και καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλακή, επίσης με 3ετη αναστολή, ενώ οι δυο αθωώθηκαν.

Η ποινή των εξωσχολικών είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή των μαθητών, επειδή είναι 20 ημερών δεν είναι εφέσιμη, ωστόσο όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι γονείς τους θα γραφτεί στο ποινικό τους μητρώο.

Ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών ταλαιπωρείται από τη κατάληψη καθώς διαφωνεί με την παράτασή της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μέχρι το τέλος της περασμένη βδομάδας θα είχε λυθεί. Στο ξεκίνημα της νέας βδομάδας τους μαθητές που ήταν έγκλειστοι στο σχολείο επισκέφτηκαν εκ νέου αστυνομικοί και τους ενημέρωσαν χωρίς όμως να τους πείσουν. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα με την έφοδο της αστυνομίας και τις προσαγωγές άνοιξε το σχολείο και σήμερα λειτούργησε κανονικά.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=tpyhyjhSPNc","width":"560","height":"315"}

Με κοινή ανακοίνωσή τους Δάσκαλοι και καθηγητές κατήγγειλαν την καταδίκη των μαθητών ενώ κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, όπου πραγματοποίησαν από κοινού πορεία με τους μαθητές. 

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=3jY2XDrNIwQ","width":"560","height":"315"}

b2ap3_thumbnail_DSC_00882.jpg

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0076.jpg

Lamiareport [1], [2], [3], Έθνος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο