Γνωστή εκστρατεία χρησιμοποιεί το autocomplete της Google για να τονίσει την ανισότητα των φύλων

     «Η καμπάνια αυτή χρησιμοποιεί την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο την Google,  για να δείξει πως η ανισότητα των φύλων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Οι διαφημίσεις δείχνουν τα αποτελέσματα  γνήσιων αναζητήσεων, τονίζοντας τις πιο δημοφιλείς απόψεις σε όλο το διαδίκτυο.» Christopher Hunt

Η UN Women, ένα τμήμα των Ηνωμένων Εθνών επικεντρώνεται στην ισότητα των φύλων και  ξεκίνησε πρόσφατα μια απλή εκστρατεία που έγινε πασίγνωστη και ευρέως αποδεκτή. Hκαμπάνια «Auto completetruth» είναι μια σειρά από διαφημίσεις, που χρησιμοποιούν τους πραγματικούς όρους που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της αναζήτησης στην αυτόματη συμπλήρωση της  Google. Αν και οι λέξεις-κλειδιά ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, πολλές από αυτές τις πιο συχνές αναζητήσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά παρόμοια είναι η εικόνα και στην Ευρώπη. Ο δημιουργός της τολμηρής αυτής  εκστρατείας, ο Christopher Hunt και η έξυπνη τοποθέτηση της μπάρας αναζήτησης στις φωτογραφίες, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του πόσο αρχαϊκή νοοτροπία υφίσταται και οδηγεί τις  γυναίκες σε σιωπή. Η UN Women και ο  Hunt σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εκστρατεία εφόσον βρήκε τόσο τεράστια ανταπόκριση.

Christopher_Hunt_01.jpg

Christopher_Hunt_02.jpg

Christopher_Hunt_03.jpg

Christopher_Hunt_04.jpg

(πηγή : http://www.featureshoot.com/2013/10/campaign-uses-googles-auto-complete-to-illustrate-gender-inequality/)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

 

Σημείωση : Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπόρεσα να αντισταθώ να γράψω κάτι αντίστοιχο στα ελληνικα στο Google, δοκιμάστε να γράψετε “οι γυναίκες δεν…” και άλλα παρόμοια, θεωρώ πως θα δείτε ότι επιβεβαιώνεται αυτό που θέλει να προβάλει η συγκεκριμένη καμπάνια.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο