Η εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως το σενάριο της αντιτρομοκρατικής στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου

b2ap3_thumbnail_tassios2.jpg

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου συνεχίστηκε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου με την αγόρευση της εισαγγελέως Οικονόμου η οποία υιοθέτησε πλήρως το σενάριο της αντιτρομοκρατικής αγνοώντας εντελώς τα όσα ανέφεραν οι μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ δέχθηκε μόνο ελάχιστους από τους ισχυρισμούς των μαρτύρων κατηγορίας έτσι όπως βόλευαν προκειμένου να αρμόζουν (έστω και άτσαλα) με τα όσα ισχυρίστηκε η αντιτρομοκρατική. Επίσης συνεχίστηκε η πρωτοπόρα ροή της δίκης με τη νοοτροπία ότι ο μάρτυρας έπρεπε να αποδείξει την αθωότητά του και όχι το δικαστήριο την ενοχή του.

Έτσι αγνοήθηκαν/διαψεύστηκαν πολλά σημαντικά στοιχεία που ενισχύουν την αθωότητα του Τάσου Θεοφίλου:

Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα καπέλο δίπλα από το πτώμα του ταξιτζή που επιχείρησε να αποτρέψει τη ληστεία της τράπεζας.
Το γεγονός ότι κανείς από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν τον αναγνώρισε στο πρόσωπο του δράστη.
Πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που τον συνάντησαν στην Αθήνα τις ημέρες της ληστείας.
Η μαρτυρία της κοπέλας που τον φιλοξενούσε.
Οι καταθέσεις βιολόγων σχετικά με την αναξιοπιστία της μεθόδου του DNA πόσο μάλλον με τον τρόπο που έγινε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
b2ap3_thumbnail_listeia-paros---aggigma-xwris-gantia.pngΤο γεγονός ότι όπως φαίνεται στο βίντεο ο δράστης της ληστείας άγγιξε τουλάχιστον με το ένα του χέρι γυμνό σε διάφορα σημεία της τράπεζας, ενώ παρ’ όλα αυτά δε βρέθηκε γενετικό υλικό ή κάποιο αποτύπωμα του Τάσου Θεοφίλου.
Το γεγονός ότι οι μοναδικές μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας που “βόλευαν”, δόθηκαν αμέσως μετά το σεμινάριο που παραδέχθηκαν ότι τους έκανε η Alpha Bank.
Το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Θεοφίλου βρισκόταν στην Αθήνα λίγες ώρες μετά την ώρα που υποτίθεται ότι τον είδαν τα άτομα της αντιτρομοκρατικής, και μάλιστα πέφτοντας σε τεράστιες αντιφάσεις.
Την δήλωση του τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής Χαρδαλιά ότι “Ο Τάσος Θεοφίλου μπορεί και να μην ήταν στην ληστεία”.
Το γεγονός ότι ο μάρτυρας είχε δημόσια ζωή και δεν κρυβόταν, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διατηρώντας λογαριασμούς στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα με ψευδώνυμο που παρέπεμπε στο πραγματικό του ονοματεπώνυμο (TassiosThita).
Η μαρτυρία ενός εκ των εργοδοτών του.

Και φυσικά αγνοήθηκαν πολλά άλλα στοιχεία που προέκυπταν σε όλες αυτές τις συνεδριάσεις.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής μάλιστα η εισαγγελέας ανέφερε ότι «εφ’ όσον είχε μαζί του μια τσάντα που έγραφε “Πάρος”, σημαίνει ότι πρόσφατα είχε επισκεφτεί την Πάρο», ενώ δέχθηκε την εκδοχή της αντιτρομοκρατικής που θέλει τον Τ.Θ. να κάνει “αντιπαρακολούθηση” στο Αγρίνιο, με το σκεπτικό ότι 4 ώρες μετά βρέθηκε σε κατάστημα Oteshop στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει σχετικό έγγραφο που του δίνει άλλοθι.

Έτσι η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τρομοκρατία, διάφορες κατηγορίες που σχετίζονται με κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και οτιδήποτε άλλο συνδέεται με την ληστεία της τράπεζας.

Από πλευράς της η πολιτική αγωγή έδωσε ρεσιτάλ γελοιότητας χαρακτηρίζοντας τον Τ.Θ. «στέλεχος των αναρχικών», διερωτώμενη «για ποιο λόγο ο Θεοφίλου δε ζήτησε να του κάνουν ορό της αλήθειας», και κάνοντας λόγο για «αναρχικούς που κρύβονται σε διάφορα υπόγεια πολυκατοικιών στη Λαμία». Συγκεκριμένα μάλιστα ο συνήγορος της τράπεζας Alpha Bank ανέφερε ότι «οι ληστείες τραπεζών αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα όπου προσβάλλεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος (εντελώς αντιδικονομικά) έγνεφε καταφατικά καθ’ όλη τη διάρκεια των αγορεύσεων και ειδικά της εισαγγελέως. Τέλος πρότεινε διακοπή της διαδικασίας για 30 λεπτά προκειμένου να προετοιμάσει την αγόρευσή της η υπεράσπιση του Τ.Θ. (!), πρόταση που φυσικά δεν έγινε δεκτή.

Έτσι η δίκη με την αγόρευση των συνηγόρων θα συνεχιστεί την Παρασκευή 31/1 9:30, στην αίθουσα πενταμελούς αναστολών του 4ου ορόφου στο Εφετείο της Λουκάρεως. Μετά την αγόρευση θα ακολουθήσει η απόφαση η οποία φυσιολογικά (οπότε με καμία βεβαιότητα) θα ανακοινωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο