Ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε αθώος για “τρομοκρατία” αλλά ένοχος για τη ληστεία της Πάρου

b2ap3_thumbnail_pano-theofilou-25.pngΜέσα σε μια αίθουσα κατάμεστη από αλληλέγγυους ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το κατηγορητήριο σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου.

Το δικαστήριο έκρινε τον Τάσο Θεοφίλου αθώο σε ότι αφορά τις κατηγορίες που σχετίζονται με την “τρομοκρατία”, αλλά ένοχο για τη ληστεία της Πάρου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την “απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”.

Το ελαφρυντικό του “πρότερου έντιμου βίου” δεν έγινε δεκτό, και ορίστηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση χωρίς αναστολή.

Ο Τάσος Θεοφίλου αναμένεται να ασκήσει έφεση όπου και εκτιμάται ότι θα αθωωθεί.

b2ap3_thumbnail_kapela.pngΥπενθυμίζεται ότι το μοναδικό (ανεπαρκές για να στηρίξει κατηγορία για ανθρωποκτονία) στοιχείο που συνδέει τον Τάσο Θεοφίλου με την ληστεία, είναι «ένα καπέλο με το DNA του» που η αστυνομία ισχυρίζεται ότι βρήκε σε απόσταση ενός μέτρου από την σορό του Δημήτρη Μίχα ο οποίος είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την ληστεία της Alpha Bank στην Πάρο.

Η ύπαρξη αυτού του καπέλου αμφισβητείται δεδομένου ότι σε φωτογραφίες που απεικονίζουν το σημείο μετά τη συμπλοκή, φαίνονται διάφορα άλλα πειστήρια, όχι όμως αυτό το αντικείμενο. Επίσης αμφισβητείται το αν πρόκειται για το ίδιο καπέλο, δεδομένου ότι φαίνεται να υπάρχουν διαφορές σε σχέση με αυτό που φορούσε ο δράστης.

Αξιοσημείωτος είναι ο κυνισμός του Προέδρου Μ. Χατζηαθανασίου που κατά τη διάρκεια της έκκλησης του συνηγόρου Σ. Φυτράκη για μείωση της ποινής, είπε γελώντας: «θέλετε δηλαδή να τον καταδικάσουμε σε ισόβια;»

Μόλις έληξε η δίκη ακούστηκαν συνθήματα από τους αλληλέγγυους, καθώς και αποδοκιμασίες προς την εισαγγελέα.

Ακολουθεί σχετικό ηχητικό:

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=_feCzwBjDbE","width":"500","height":"200"}

Φωτογραφία 1: @_Kanellina

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο