Το @kolastirio: Ενημέρωση για το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

 

 

 koridallos.jpg 

 

γράφει η filistina

 Οι κραυγές απόγνωσης των ασθενών κρατουμένων   συναντήθηκαν με τις φωνές συμπαράστασης των αλληλέγγυων που παραβρέθηκαν έξω από το «Νοσοκομείο» Φυλακών Κορυδαλλού, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, και καμιά κλούβα (σαν κι αυτή που έκλεινε τον δρόμο προς το νοσοκομείο) δεν μπορούσε να τις σταματήσει. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν καλέσει οι ίδιοι οι ασθενείς κρατούμενοι και την στήριξαν η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων και ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρόλο που οι αλληλέγγυοι δεν ήταν πολλοί (γύρω στα 60-70 άτομα) παρά την σημαντικότητα της κατάστασης,  με τις φωνές τους και τα συνθήματά τους έσπασαν για δυο ώρες τη σιωπή που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δήλωσαν με την παρουσία τους ότι δεν θα αφήσουν μόνους  τους απεργούς κρατούμενους στον αγώνα τους.

Λίγο πριν   ξεκινήσει η συγκέντρωση έγιναν προσαγωγές τριών νεαρών  που πήγαιναν  στη συγκέντρωση .  Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι αλληλέγγυοι κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού όπου και απαίτησαν να αφεθούν οι τρεις νεαροί, όπως και έγινε στη συνέχεια. Οι νεαροί  δήλωσαν ότι οδηγήθηκαν στο Τμήμα χωρίς λόγο- εφόσον   είχαν μαζί τους τις ταυτότητές   τους – και ότι στο περιπολικό που τους μετέφερε άκουσαν από τον ασύρματο να δίνεται η εντολή  στους αστυνομικούς «κάντε συλλήψεις θα γίνει συγκέντρωση».

Μία μέρα μετά τη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, ένας κρατούμενος που συμμετέχει στην κινητοποίηση βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα και να τον κατεβάσουν αναίσθητο για να τον επαναφέρουν στη ζωή οι γιατροί του νοσοκομείου με ένεση ανδρεναλίνης και ηλεκτροσόκ. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

Στο βίντεο που ακολουθεί η Ρόζα Κοβάνη από  την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων εξηγεί για τις άθλιες συνθήκες στο «νοσοκομείο» των φυλακών, για τα αιτήματα των απεργών κρατουμένων, για την υποτιθέμενη τροπολογία του Υπουργείου για τους ασθενείς κρατούμενους, αλλά και για τη ρατσιστική  και άθλια συμπεριφορά της Εισαγγελέως η οποία εκτός από το ότι αποφεύγει την επαφή με τους ασθενείς τολμάει να ασκήσει δίωξη σε έναν από τους κρατούμενους που συμμετέχουν στην κινητοποίηση επειδή δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το “κολαστήριο” – όπως οι ίδιοι οι ασθενείς κρατούμενοι το αποκαλούν.

{"video":"https://vimeo.com/87893383","width":"800","height":"450"}

 

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments