Ανοιχτή Επιστολή προς τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου Titania Hotel (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα)

Κυρίες / Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την απόφασή σας να φιλοξενήσετε στο χώρο του ξενοδοχείου σας εκδηλώσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην ομιλία του νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 στις 18:00 και στην οποία θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του προγράμματός του για το Δήμο Αθηναίων.

Γνωρίζουμε πως η φιλοξενία οποιασδήποτε εκδήλωσης δε σημαίνει και την υιοθέτηση της ιδεολογίας του φορέα που τις πραγματοποιεί, ωστόσο πιστεύουμε πως, μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, πρέπει κανείς να είναι ή βλαξ ή ακόλουθος των νοσταλγών του Χίτλερ. Και στις δύο περιπτώσεις η απάντησή μας θα είναι η ίδια.

Επειδή λοιπόν η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη αρκούνται σε φτιασιδώματα όπως είναι οι “σπαρτιάτικοι χαιρετισμοί” και οι “αρχαιοελληνικοί μαίανδροι”, επιτρέποντας στους νεοναζί να “εκφράζονται” ελεύθερα, δε σημαίνει πως και εμείς, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα αρκεστούμε σε τέτοιου είδους δικαιολογίες. 

Σκοπός μας δεν είναι η αναβολή της εν λόγω εκδήλωσης, όπως και καμίας άλλης εκδήλωσης στο χώρο σας καθώς, εφόσον σας το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σας απαγορεύσουν κάτι τέτοιο. Λάβετε όμως υπόψιν πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε, στα πλαίσια του Νόμου, να αποδοκιμάσουμε τέτοιου είδους δράσεις. Για αρχή λοιπόν σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία θα κοινοποιηθεί κυρίως σε τουριστικές ιστοσελίδες, τόσο της Ελλάδας οσο και του εξωτερικού, ώστε να γνωρίζουν και οι δυνητικοί σας πελάτες τι πρεσβεύετε.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε πως από εδώ και στο εξής – ακόμη και αν επιθυμείτε να συνεχίζετε να λαμβάνετε έσοδα από παρόμοιες δραστηριότητες – τουλάχιστον θα λαμβάνετε υπόψιν σας και τις συνέπειες των πράξεών σας.

Κίνηση “Ενάντια στο Φασισμό – Ελλάδα”

– See more at: http://thearkanproject.com/post/80573234554#sthash.gZ8FkWDB.dpuf

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο