Χανιά: Διάσωση 345 προσφύγων από Συρία και Αίγυπτο

b2ap3_thumbnail_met0.jpgb2ap3_thumbnail_met1.jpgb2ap3_thumbnail_met2.jpg b2ap3_thumbnail_met5.jpg
 
 
Σήμα SOS εξέπεμψε χθες σκάφος με 345 Σύριους και αιγ’υπτιους πρόσφυγες, όταν βρέθηκε σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πελοποννήσου.  Η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο, επειδή το σκάφος πλέον, λόγω των ανέμων, είχε βρεθεί στα νότια της Κρήτης, επελέγη η Παλαιόχωρα για την αποβίβασή τους.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από το δεξαμενόπλοιο στη στεριά με μικρά σκάφη καθώς το δεξαμενόπλοιο εξαιτίας του μεγέθους του δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της περιοχής.Οι επιβαίνοντες μετανάστες στο ακυβέρνητο σκάφος που τα τελευταία 24ωρα περιπλανιόνταν στη θάλασσα της Κρήτης μετά την αποβίβαση τους από το δεξαμενόπλοιο που τους έφερε το πρωί στην Παλαιόχωρα αργά το μεσημέρι μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία στο εκθεσιακό κέντρο της Αγιάς.

Από τους 345 πρόσφυγες που έφθασαν στις 4 το απόγευμα στην Αγιά οι 256 είναι άνδρες, 49 παιδιά από τα οποία τα δύο είναι λίγων ημερών και μηνών αντίστοιχα, και 20 γυναίκες. Oi φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι από το χανιώτικο zarpa.gr. 

 

ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΟΡΙΑ από filistina: Καλώς έγιναν όλα, η διάσωση, η φροντίδα και οι πρώτες βοήθειες, αλλά γιατί οι λιμενικοί, οι δυνάμεις της αστυνομίας και το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού φοράνε μάσκες και γάντια;;; Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι αφήνουν τον τόπο τους με κίνδυνο της ζωής τους επειδή εκεί γίνεται πόλεμος και όχι επειδή έχει πέσει χολέρα…

Και το σημαντικότερο…ελπίζω να μη βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι πίσω από συρματοπλέγματα σε κάποιο κέντρο “φιλοξενίας” μόλις φύγουν οι κάμερες από το σημείο..

 

b2ap3_thumbnail_met4.jpgb2ap3_thumbnail_metanastes12-copy.jpgb2ap3_thumbnail_metanastes11-copy.jpg  b2ap3_thumbnail_metanastes-copy.jpgb2ap3_thumbnail_met6.jpgb2ap3_thumbnail_7_20140402-104623_1.jpg

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο