Νεκρός Τούρκος ακτιβιστής που έμεινε 4 χρόνια σε κώμα μετά το ισραηλινό ρεσάλτο στο #MaviMarmara

mm1.jpg

γράφει η filistina

Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, σχεδόν 4 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού στο πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας Μάβι Μαρμαρά, άφησε την τελευταία του πνοή ο Τούρκος ακτιβιστής Uğur Süleyman Söylemez, 51 ετών. Ο Uğur Süleyman Söylemez είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από πυροβολισμό των Ισραηλινών κομάντος και παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση από τις 31 Μαΐου 2010 που έγινε η επίθεση έως σήμερα. Ο θάνατος του Uğur Süleyman Söylemez ανεβάζει σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων του δολοφονικού ρεσάλτο στο Μάβι Μάρμαρα.

ΑΓΚΥΡΑ – O Ugur Soylemez , 51 ετών, πέθανε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον τραυματισμό του στις 31 Μαΐου 2010, από τις ισραηλινές δυνάμεις που επιβιβάστηκαν στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara . Ο Soylemez βρισκόταν υπό εντατική φροντίδα στο σπίτι του στην Άγκυρα προτού σταλεί στο νοσοκομείο Ataturk πριν από ένα μήνα, μετά από μόλυνση, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.Στις 31 Μαΐου2010, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα, σε έξι πλοία του Στόλου της Ελευθερίας τα οποία προσπαθούσαν να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Εννέα τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν και 30 άλλοι , συμπεριλαμβανομένου του Ugur Soylemez , τραυματίστηκαν .

Η επιδρομή στον Στόλο της ανθρωπιστικής βοήθειας – η οποία διοργανώθηκε από το Freedom Flotila CoalitionFree και το τουρκικό Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Βοήθεια – αύξησε τις εντάσεις στη σχέση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας , η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ .

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2013 , αλλά οι δύο χώρες δεν έχουν επιλύσει ακόμα το ζήτημα για την αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων .

Η κηδεία του Suleyman θα πραγματοποιηθεί στο Hacı Bayram Mosque στην Άγκυρα

Η ανακοίνωση του IHH στο twitter:

 

 

b2ap3_thumbnail_mm2.jpg

b2ap3_thumbnail_mm3.jpg

ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

31 Μαΐου 2010: Η σφαγή στο Mavi Marmara (σε εικόνες)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο