Ναζί επιτέθηκαν στο Δημαρχείο του Ντόρτμουντ στη Γερμανία

 

Την Κυριακή 25/5 το βράδυ , πάνω από 30 ναζί επιτέθηκαν στο Δημαρχείο στο Ντόρτμουντ , αφού το Εθνικό Σοσιαλιστικό κόμμα « Die Rechte» κέρδισε μια θέση στις τοπικές εκλογές . 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν , συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου του Κόμματος των Πειρατών . Οι ναζί φώναζαν « η Γερμανία για τους Γερμανούς ! Έξω οι ξένοι !»  Επιτέθηκαν στο πλήθος με σπρέι πιπεριού και γυάλινα μπουκάλια , ενώ αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν . Όπως ήταν αναμενόμενο , η αστυνομία εμφανίστηκε πολύ αργά και συνόδευσε τους ναζί στο σπίτι τους. Ούτε ένας από τους ναζί δεν συνελήφθη.

b2ap3_thumbnail_nazi1.jpg Ο Lukas Bals (φορώντας ένα κίτρινο t-shirt με ένα μπουκάλι στο χέρι του) ο οποίος προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν αντιφασίστα πριν από λίγα χρόνια.

Οι ναζί χρησιμοποίησαν την παρακάτω  φωτογραφία για να ανακοινώσουν την επίθεσή τους από τη σελίδα τους στο FB , την Κυριακή το βράδυ .

image Φωτογραφία του Siegfried Borchardt (το nick name του είναι : “”SS-Siggi”!!!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κείμενο αναφέρει «Με ένα χτύπημα στο δημαρχείο της πόλης». Ο  Borchardt είναι αυτός που κέρδισε μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επίθεσης .
Οι αντιφασίστες της περιοχής, έχουν αναγνωρίσει όλους σχεδόν τους ναζί που επιτέθηκαν  στο δημαρχείο . Ένας από αυτούς είναι Sven Khali που δολοφόνησε έναν αντιφασίστα ακτιβιστή τον   Thomas ” Schmuddel ” Schulz το 2005 . Πολλοί άλλοι είναι επίσης μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωση,ς η οποία είχε απαγορευτεί πριν από 2 χρόνια , αφού η αστυνομία είχε βρει εκρηκτικά και αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια μιας σειράς επιδρομών σε ολόκληρη την πολιτεία της Nordrhein Westphalia. Το εθνικό – σοσιαλιστικό Κόμμα ” Die Rechte ” ιδρύθηκε μετά την απαγορεύση αυτών των ομάδων και αποτελεί την συνέχισή τους.

b2ap3_thumbnail_ummok.jpgΟι Martin Penic, Timo Ewers (κρατώντας σπρέυ πιπεριού) και ο Bastian Burchert μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

b2ap3_thumbnail_nazis5.jpgΟ Daniel Grebe υποψήφιος με το νεοναζί κόμμα “Die Rechte” στην περιοχή Scharnhorst στο Ντόρτμουντ (αυτός με το μούσι και το μπουκάλι στο χέρι).

b2ap3_thumbnail_nazis6.jpgμέλη της ναζιστικής οργάνωσης κατά την διάρκεια της επιθεσης

b2ap3_thumbnail_nazis3.jpgΑυτός με το μπουκάλι στο χέρι είναι ο Lukas Bals, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει έναν ακτιβιστή αντιφασίστα, πριν από λίγα χρόνια.

  Την Τετάρτη θα υπάρξει αντιφασιστική διαδήλωση στο Ντόρτμουντ. Ζωντανή νημέρωση από την διαδήλωση θα παρέχεται από τους λογαριασμούς @enough14  και  @newsrevo στο twitter . Οι αντιφασίστες έχουν επίσης ανακοινώσει, ότι θα εμποδίσουν τους ναζί υποψηφίους, μπουν στο  δημαρχείο, όταν συνεδριάσει πρώτο νέο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές .

Η αντιφασιστική διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 18:00  τοπική ώρα, την Τετάρτη 28 Μαΐου Αφετηρία θα είναι  Δημαρχείο στο Ντόρτμουντ και η διαδήλωση θα κινηθεί προς το σπίτι του εκλεγμένου ναζί Siegfried Borchardt ( Ψευδώνυμο ” SS Sigi ” )

(πηγή :http://revolution-news.com/nazis-attack-city-hall-dortmund-germany/)

(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο