5 Iσραηλινοί στρατιώτες νεκροί σε ισραηλινό έδαφος

 

372004_israeli-soldiers.jpg

  Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, δήλωσαν το Σάββατο, ότι μια ομάδα από τους μαχητές τους διείσδυσε σε ισραηλινό έδαφος για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων, Ma’an, οι μαχητές διείσδυσαν στο Ισραήλ κοντά στο σημείο Σούφα, ανατολικά της Ράφα, όπου σκότωσαν πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες   σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς απευθείας στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν από τραύματα από σφαίρες σε άλλα μέρη του σώματός τους.Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας έναν από τους μαχητές της αντίστασης. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη Γάζα, μέσω της σήραγγας, με Ισραηλινούς στρατιώτες να τους καταδιώκουν..

Οι Ταξιαρχίες λένε ότι οι μαχητές τους σκότωσαν έξι στρατιώτες και έκαψαν δύο τζιπ στην επιχείρηση. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με το PNN.

Στο μεταξύ, στρατιώτες στο βόρειο Σινά, το Σάββατο,  απέτρεψαν σε κονβόι βοήθειας ακτιβιστών να περάσει τη διέλευση  της Ράφα, δήλωσε ανταποκριτής του AFP.  Ακολούθησε σύντομη συμπλοκή μεταξύ κάποιων ακτιβιστών και  στρατιωτών, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.  Ο αιγυπτιακός στρατός είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα έστελνε 500 τόνους τροφίμων και ιατρικής βοήθειας προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς αρνήθηκε να αποδεχθεί την εκεχειρία με το Ισραήλ μέχρι να λάβει εγγυήσεις ότι θα ανοίξουν όλες οι διελεύσεις στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας.

 ΠΗΓΗ :imemc.org/article/68537

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο