Γάζα, Ισραήλ και «ανθρώπινες ασπίδες»

 

Της SARAH GILLESPIE, η οποία είναι εβραϊκής καταγωγής, συγγραφέας και μουσικός. (μετάφραση, επιμέλεια Sylvia, αλλά και με πλήρη συμφωνία σε όσα λέει και σεβασμό στον τόσο ξεκάθαρο, ανθρώπινο και αληθινό λόγο της)

Οι άνθρωποι που θέτουν αθώους σε κίνδυνο είναι οι Ισραηλινοί
Γάζα, Ισραήλ και «ανθρώπινες ασπίδες»

Τι σημαίνει η χρήση ανθρώπινων ασπίδων; Χρησιμοποιημένες από τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η τακτική αυτή βασίζεται πάνω σε μια θεμελιώδη εμπιστοσύνη στον ανθρωπιστικό συναίσθημα του εχθρού σου. Απευθύνει έκκληση προς την ευσπλαχνία και το έλεος του μαχητή που δεν θέλει να σφάζει αθώους, προκειμένου να εκδικηθεί το στόχο τους. Η «ασπίδα» δεν είναι τα ανθρώπινα σώματα γύρω από την «ένοχη» πλευρά, η ασπίδα είναι η επιείκεια, που δείχνει η ανθρωπότητα ενστικτωδώς στον αθώο. Η ασπίδα εξατμίζεται μόνο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν εχθρό που δεν είναι απλώς ένας στρατιώτης που συμμετέχει σε μια μάχη εξουσίας, αλλά ένας ψυχοπαθής αδιάφορος με τον πόνο των άλλων. Τέτοια είναι η περίπτωση της Χαμάς. Είναι αντιμέτωπη με έναν εχθρό ο οποίος είναι πρόθυμος να εξαλείψει τις έγκυες γυναίκες, τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία, τα σχολεία και τα γεμάτα νοσοκομεία,  προκειμένου να συνθλίψει το στόχο του. Οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει επανειλημμένα μια παθολογική περιφρόνηση για κάθε ζωή που δεν είναι εβραϊκής καταγωγής και αυτό από μόνο του αποτελεί την αιτία για την οποία η Χαμάς είναι εντελώς ανίκανη να κάνει ποτέ χρήση «ανθρώπινων ασπίδων» .

Ωστόσο, ο Νετανιάχου, και τα υπερ του Ισραήλ μέσα ενημέρωσης και οι οπαδοί του σιωνισμού, δεν μπορούν να αντισταθούν στην ατελείωτη ανακύκλωση, των ισχυρισμών, ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί  πολίτες για να φρουρούν τους πυραύλους τους. Βρίσκονται σαφώς σε σύγχυση ως προς το γιατί ο ισχυρισμός αυτός δεν κάνει τίποτα για να καταστείλει, την σε μορφή χιονοστιβάδας, διεθνή κατακραυγή για τις σφαγές που διαπράττουν. Το επιχείρημά τους προσπαθεί να φυτέψει στο μυαλό μας την ιδέα, ότι η Χαμάς να καλεί ενεργά τον ισραηλινό στρατό, να σφαγιάσει και να ακρωτηριάσει αθώους με αυτόν τον τρόπο και να αποδείξει ότι η αγριότητα τους αξίζει να εκμηδενιστεί. Παραδόξως, ως εκ τούτου, σύμφωνα με την διαστρεβλωμένη λογική των Σιωνιστών, οι πιο αθώοι Παλαιστίνιοι που πεθαίνουν, είναι και οι χειρότεροι Παλαιστίνιοι. Ως σύνολο είναι ένοχοι, επειδή είναι αθώοι.

Αλλά αυτό το προπαγανδιστικό τέχνασμα δεν λειτουργεί. Όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά γυρνάει και μπούμερανγκ. Κάθε φορά που ένας σιωνιστής απολογητής επαναλαμβάνει τις κατηγορίες για  «ανθρώπινη ασπίδα» απλώς διαφημίζει το δικό τους έλλειμμα βασικού ανθρωπιστικού συναισθήματος. Μας λένε «η Χαμάς πιστεύει ότι δεν έχουμε καμία συμπάθεια για τους συνανθρώπους μας, αλλά αν κοιτάξει κανείς τα στοιχεία των ατυχημάτων, θα δείτε πόσο λάθος κάνουν».

Τα άλλα ζητήματα που παίζουν εδώ, είναι τα δικαιώματα των Παλαιστινίων να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και η πραγματιστική διάσταση του πολέμου σε στρατόπεδα προσφύγων. Το Ισραήλ είναι λατρεύει να λέει στον κόσμο, ότι έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Απολαμβάνουν ένα πυρηνικό οπλοστάσιο, την παροχή αμερικανικών όπλων και την τρομερή τεχνολογία του Iron Dome. Ωστόσο, παρόλο που το Ισραήλ καυχιέται συνεχώς για τα δικά του «δημοκρατικά» διαπιστευτήρια, για κάποιο λόγο το Ισραήλ αρνείται να χορηγήσει στον παλαιστινιακό λαό το ίδιο εγγενές δικαίωμα υπεράσπισης, που απαιτεί για τον εαυτό του. Οι Παλαιστίνιοι δεν επιτρέπεται να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Δεν επιτρέπεται να πολεμήσουν. Αντ ‘αυτού, καλούμαστε να φανταστούμε, ότι είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτό για τους Παλαιστίνιους, να μην έχουν καθόλου απολύτως όπλα, να μην έχουν στρατό, ούτε στρατιώτες, ούτε δικαιώματα. Μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι ο μόνος τρόπος για τους Παλαιστίνιους να αποδείξουν την ακεραιότητά τους, είναι να ξαπλώνουν σαν αρνιά και αθόρυβα να ζουν την απερίγραπτη άθλια τους, μέσα στη φτώχεια και την απελπισία , που το Ισραήλ έχει σχεδιάσει ειδικά για αυτούς. Εν ολίγοις, το Ισραήλ επιθυμεί οι Παλαιστίνιοι να είχαν τάσεις αυτοκτονίας, αλλά, ενοχλητικά, εξακολουθούν να αποδεικνύουν σε όλους μας ότι δεν έχουν.

Προφανώς, ζητώντας από ανθρώπους για να αγκαλιάσουν παθητικά τη δική τους εθνοκάθαρση είναι παράλογο. Θα μπορούσαμε να ελπίζουμε ότι οι Εβραίοι, περισσότερο από τον καθένα,  θα είναι σε θέση να αντιληφθούν μια τέτοια θεμελιώδη αλήθεια – αλλά δυστυχώς όχι. Δεδομένου λοιπόν, ότι ο λαός της Γάζας, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, έχουν δικαίωμα στην υπεράσπιση, πού ακριβώς θα πρέπει να αποθηκεύουν τα όπλα τους; Στις κοιλάδες και τους λόφους του Haraat al-Daraj; Εν μέσω της πανίδας και το γεμάτο στρέμματα Shuja’iyya; Η Γάζα είναι το σπίτι για περίπου 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι 25 μίλια μήκος και από 5 έως 7 μίλια πλάτος και υποφέρει τόσο από αιγυπτιακό όσο και από ισραηλινό αποκλεισμό. Είναι η πιο πολυσύχναστη υπαίθρια φυλακή στη γη. Αναπόφευκτα τα όπλα πιθανόν να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν εκεί κολλητά. Το Ισραήλ έχει πλέον προειδοποιήσει, οτι περίπου το 43% του εδάφους πρέπει να εκκενωθεί. Αλλά πώς; Ο επίμονος ισχυρισμός, ότι ειδοποιούν τους ανθρώπους να φύγουν, ξέροντας ότι δεν έχουν πουθενά να πάνε, γίνεται σαφώς για να επωφεληθεί το ισραηλινή PR και όχι να σωθούν ζωές. Και δεν ξεγελούν κανέναν. Υπάρχουν επί του παρόντος εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Τα σχολεία που έχουν ανοίξει για να δεχτούν αυτούς που φεύγουν από τα σπίτια τους, έχουν ήδη ξεχειλίσει και οι Παλαιστίνιοι που υπέστησαν τους βομβαρδισμούς των σχολείων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι», γνωρίζουν, ότι ακόμη και το λεγόμενο «καταφύγιο» δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους. Ας είμαστε σαφείς: οι μόνοι άνθρωποι που βάζουν τους Παλαιστίνιους σε κίνδυνο είναι οι Ισραηλινοί. Οι μόνοι άνθρωποι που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους είναι οι Ισραηλινοί. Η Χαμάς μπορεί να μην είναι το κόμα, που οι φλύαροι κατήγοροι της Δύσης θα ήθελαν να τους κυβερνά, αλλά είναι  δημοκρατικά εκλεγμένη και έχουν το ίδιο δικαίωμα με το Ισραήλ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Αμερική, να πολεμήσουν εναντίον ενός κατακτητή, που θέλει κυριολεκτικά να «τους σκουπίσει από το χάρτη ». Αντιμετωπίζουν μια σκληρή κατάσταση, αλλά το μόνο πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν, είναι να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον ενός εχθρού που δεν τους αναγνωρίζει ως ανθρώπους.

(http://www.counterpunch.org/2014/07/25/gaza-israel-and-human-shields/)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο