Δεκάδες νεκροί στη Ράφα εν μέσω εκεχειρίας – Αιχμάλωτος ισραηλινός στρατιώτης

Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές φορές τη Γάζα μετά την έναρξη της εκεχειρίας την Παρασκευή, στις 8πμ, σκοτώνοντας αρχικά 4 Παλαιστινίους, ενώ είχαν σκοτώσει άλλους 16 από τα μεσάνυχτα και μετά.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε πως τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό με οβίδες στα ανατολικά της Ράφα.

Μαχητές φέρονται να αναδύθηκαν από τούνελ το πρωί της Παρασκευής και να εξαπέλυσαν όλμους προς την περιοχή Εσκόλ πέρα από τα σύνορα.

 

 

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής δήλωσαν την Παρασκευή ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει πιθανώς αιχμαλωτιστεί από Παλαιστίνιους μαχητές νωρίτερα σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που φημολογούνταν επί ώρες, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων και βομβαρδισμών με οβίδες κοντά στη Ράφα

Μια εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού είπε στο Μαάν ότι μπορεί να επιβεβαιώσει «μια φερόμενη απαγωγή» Ισραηλινού στρατιώτη στην περιοχή.

Η αιχμαλωσία είναι το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, πριν 24 μέρες. Στις 20 Ιουλίου οι μαχητές της Χαμάς είχαν πει πως είχαν αιχμαλωτίσει τον Ορόν Σαούλ. Παρόλο που αρχικά ο ισραηλινός στρατός είχε διαψεύσει την ανακοίνωση, αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο Σαούλ είχε σκοτωθεί αλλά η σορός του δεν είχε περισυλλεγεί, υπονοώντας ότι η [ένοπλη πτέρυγα] της Χαμας την κρατούσε.

Αυτή τη φορά όμως εκφράζονται φόβοι ότι ο στρατιώτης έχει αιχμαλωτιστεί.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη μετά το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης που ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης που άρχισε την 8η Ιουλίου, ο  Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή, με ή χωρίς εκεχειρία. Δεν θα συμφωνήσω σε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ»

intifadagr   newsbomb

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments