Ηνωμένο Βασίλειο: Aκτιβιστές κλείνουν εργοστάσιο ισραηλινών όπλων #StopElbit #BDS

 

a1sx2_Thumbnail1_tumblr_inline_n9tll1wyfy1szbwef.jpg

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων! Τέλος στον εξοπλίσμό του Ισραήλ!

Εδώ και περίπου ένα μήνα, το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Περισσότεροι από 1800 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου. Για τη συλλογική μας ντροπή, Η βρετανική κυβέρνηση έχει αποτύχει όχι μόνο να αναλάβει δράση για να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τη σφαγή του, αλλά αρνήθηκε να λάβει μέτρα για τον τερματισμό της υλικής υποστήριξης που παρέχει στο βάναυσο καθεστώς του Ισραήλ απαρτχάιντ και την αποικιοκρατία, και θα ‘πρεπε όλοι να ντρεπόμαστε γι’ αυτό. Όταν οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα λαϊκά κινημάτων πρέπει να αναλαμβάνουν άμεση δράση.

Μια ομάδα ακτιβιστών από το Δίκτυο Δράσης του Λονδίνου για την Παλαιστίνη αλυσοδέθηκαν την Τρίτη 5 Αυγούστιυ στις θύρες ενός εργοστασίου ισραηλινών όπλων, με έδρα κοντά στο Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τώρα καταλαμβάνουν την οροφή. Στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ- αποσύρσεις-κυρώσεις (BDS) και σε απάντηση στις εκκλήσεις για δράση από τα παλαιστινιακά κινήματα, ζητούμε την οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου και το τέλος σε όλες τις μορφές του εμπορίου και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Το εργοστάσιο που καταλαμβάνουμε παράγει κινητήρες για τα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη και ανήκει στην Elbit Systems, τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ και τον μεγαλύτερο παραγωγό μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον κόσμο. Οι κινητήρες Drone που κατασκευάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν εξαχθεί στο Ισραήλ το 2010, 2011 και 2012 και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Elbit Systems χρησιμοποιούνται στη συνεχιζόμενη σφσγή του Ισραήλ.

Τα μη-επαμνδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα βασικό μέρος του στρατιωτικού οπλοστασίου του Ισραήλ. Επιτρέποντας σ’ αυτό το εργοστάσιο την εξαγωγή εξαρτημάτων για μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει άμεση στήριξη και έγκριση στις σφαγές του Ισραήλ.

 

a1sx2_Thumbnail1_tumblr_inline_n9tlm8qnLS1szbwef.jpg

a1sx2_Thumbnail1_tumblr_inline_n9tlmvfYfH1szbwef.jpg

 

Το εργοστάσιο είναι επίσης ένα βασικό μέρος του προγράμματος Watchkeeper βάσει του οποίου η Elbit Systems κατασκευάζει μια νέας γενιάς μη επανδρωμένων αεροσκαφών για το στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου. Το μη επανδρωμένο Watchkeeper, βασίζεται στο Hermes 450, το οποίο τεκμηριωμένα χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει αμάχους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα 2008-09. Η Elbit Systems εμπορεύεται τα αεροσκάφη της ως « δοκιμασμένα στο πεδίο» – το οποίο σημαίνει ότι τα αεροσκάφη τους έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην θανάτωση των Παλαιστινίων. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισάγει τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των ισραηλινών σφαγών.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και η βρετανική κυβέρνηση έχουν παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους. Για να τερματίσουν τη βαθιά συνενοχή τους στην Ισραηλινή κατοχή, την αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων, θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να επιβάλουν ένα πλήρες στρατιωτικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ και να κλείσουν αμέσως το εργοστάσιο της Elbit Systems.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ, η αλληλεγγύη που χτίζουμε με τον παλαιστινιακό αγώνα να είναι αποτελεσματική και εύστοχη. Το Ισραήλ δεν ενεργεί μόνo του, αλλά υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο που έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Ήρθε η ώρα για το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης να κλιμακώσει τις άμεσες ενέργειές του εναντίον εκείνων που υποστηρίζουν και επωφελούνται από το ισραηλινό απαρτχάιντ, και να αναλάβει δράση που μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική απομόνωση του Ισραήλ.

Γίνετε μέλος του κινήματος μποϊκοτάζ (BDS) ! Σταματείστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ!

 

 londonpalestineaction

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο