Ινστιτούτο Παστέρ: προβληματισμός για τον αντιπρόεδρο – κυνηγό οροθετικών

«Η απόφαση των ελληνικών αρχών να διατηρήσουν τον κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου στη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τις νομικές σχέσεις του Ινστιτούτου με τους τοπικούς θεσμούς», έγραψε η πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Παστέρ, Rose-Marie Van Lerberghe σε επιστολή της στις 6 Αυγούστου προς την πρόεδρο της Act-Up του Παρισιού, Laura Pora.

Ο διορισμός του κ. Θεόδωρου Παπαδημητρίου στη θέση του αντιπροέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι «αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη και του Γ.Γ. Έρευνας Χρ. Βασιλάκου», γράφει η Van Lerberghe.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που το 2012 συμμετείχε στο πρωτοφανές κυνήγι οροθετικών, με υποχρεωτικούς ελέγχους και πολύμηνες προφυλακίσεις γυναικών που κατηγορήθηκαν για το κακούργημα της «βαρειάς σκοπουμένης σωματικής βλάβης», κατηγορία που τελικά κατέπεσε ή μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Παστέρ, καθηγητής Christian Bréchot, έγραψε επιστολή στον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη και τον ΓΓ Έρευνας Χρ. Βασιλάκο τον Ιούλιο, «με σκοπό την καταγγελία της σύμβασης του 2008 μεταξύ του Ινστιτούτου Παστέρ και του ελληνικού τμήματός του», γράφει επίσης η Van Lerberghe.

Με πληροφορίες από το AFP

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο