Ισραηλινός αξιωματούχος παραδέχεται πως έδωσε εντολή για χτύπημα με στόχο το θάνατο Ισραηλινού αιχμάλωτου στρατιώτη

 

Ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα «είναι συνέταιρος της τρομοκρατίας» που «παίρνει αυτό που επέλεξε», δήλωσε πρόσφατα στον ισραηλινό Τύπο, ο ανώτατος διοικητής της Ταξιαρχίας των Givati ​​, αφού ενορχήστρωσε, μερικά από τα πιο θανατηφόρα επεισόδια εναντίον της Λωρίδας της Γάζας αυτό καλοκαίρι.

Ο συνταγματάρχης Ofer Winter παραδέχθηκε επίσης, ότι διέταξε τον μαζικό βομβαρδισμό μιας περιοχής, όπου γνώριζε ότι βρίσκεται ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ώστε να αποτρέψει να συλληφθεί ζωντανός από μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης – μια πολιτική του στρατού γνωστή ως οδηγία Hannibal.

Αυτά είναι δύο μόνο από τα πολλά ενοχοποιητικά σχόλια που έγιναν από τον Winter σε μια μακρά και ειλικρινή συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σε μία μόνο έκδοση στην Εβραϊκής γλώσσας ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronot στις 15 Αυγούστου.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα κοντά στο τέλος των βομβαρδισμών, των 51 ημερών από το Ισραήλ, που σκότωσαν περισσότερους από 2.100 ανθρώπους στη Γάζα, η συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 500 παιδιά. Η ειδικός για θέματα του Ισραήλ, Dena Shunra μετέφρασε τη συνέντευξη για το The Electronic Intifada.

Εκτός από την δικαιολόγηση της μαζικής δολοφονίας των αμάχων στη Γάζα, ο Winter χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό που διέταξε στη Ράφα, ως απαραίτητη τιμωρία και κατ ‘επανάληψη επικαλέστηκε την θρησκευτική υπεροχή ως τον κορυφαίο παράγοντα σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως μία εβραϊκή νίκη στη Γάζα.

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ

Ακριβώς όταν μια προσωρινή τριήμερη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύτηκε από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Παρασκευής 1 Αυγούστου, μια μονάδα στρατιωτών από την Ταξιαρχία Givati ​​του ισραηλινού στρατού, πραγματοποίησε επιδρομή στο τούνελ στη Ράφα, ενάντια σε πυρά μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης . Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη που ακολούθησε και άλλος ένας, ο Hadar Goldin, αγνοείτο. Αργότερα διαπιστώθηκε, ότι ο Goldin πέθανε στη μάχη, αλλά αμέσως μετά ο ισραηλινός στρατός ενήργησε με βάση το ενδεχόμενο να έχει συλληφθεί. Ο Winter κοιμόταν, όταν ξύπνησε από τις ειδήσεις της πιθανής σύλληψης του Goldin. Όπως είπε στον Yossi Yehoshua της Yediot Ahronot:      “Στις 9 το πρωί, μισή ώρα αφού είχα ξαπλώσει, ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας με ξύπνησε: ” Έλα γρήγορα, είναι καλύτερα να είσαι εδώ”. Ζητήσαμε ένα στιγμιότυπο, θέλαμε πληροφορίες. Δεν πιστεύαμε ακόμη, ότι υπήρχε απαγωγή. Καθώς ερευνούσαμε,αν όλοι ήταν εκεί, διέταξα τον Sagiv, τον αρχιστράτηγο των τεθωρακισμένων Δυνάμεων, που λειτουργούν κάτω από τις διαταγές μου, να αρχίσει να κινείται από το Hirbat Hiza’a, στο οποίο βρισκόταν, προς τη Ράφα. Ακριβώς τότε πήρα το μήνυμα “δεν είναι πράσινο στα δικά μας μάτια” – με άλλα λόγια, δεν είχαν βρεθεί όλοι. Μας έλειπε ένας στρατιώτης. Στις 9:36, μετά από έρευνες με το διοικητή του τάγματος παρών, ανακοίνωσα στο σύστημα επικοινωνίας τη λέξη που κανείς δεν θέλει να πει – “Hannibal”. Με άλλα λόγια, υπήρχε μια απαγωγή. Έδωσα εντολή όλες οι δυνάμεις να προχωρήσουν προς τα εμπρός, για να καταλάβουν το χώρο, οπότε οι απαγωγείς να μην είναι σε θέση να προχωρήσουν”.

Η οδηγία Hannibal (Hannibal Directive )είναι ένα άγραφο ισραηλινό στρατιωτικό πρωτόκολλο για την εκτέλεση των απαχθέντων Ισραηλινών στρατιωτών, ώστε να αποφευχθούν πολιτικά επώδυνες, ανταλλαγές αιχμαλώτων. Παρόλο που η ύπαρξή του έχει αναφερθεί στο ισραηλινό Τύπο από το 1980, αυτή η συνέντευξη με τον Winter φαίνεται να είναι η πιο ειλικρινής αναγνώριση της χρήσης του. Η ιδέα είναι να αποτρέψει στους αντιπάλους να συλλάβουν τον στρατιώτη ζωντανό, ουσιαστικά αρνείται στις Παλαιστίνιες ή άλλες Αραβικές ομάδες αντίστασης, ένα διαπραγματευτικό χαρτί και προσφέρει ανακούφιση στους ισραηλινούς ηγέτες από την πολιτική πίεση, να υποχρεωθούν να κάνουν παραχωρήσεις (όπως η ανταλλαγή φυλακισμένων) για για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του στρατιώτη.

Εκτελώντας τους δικούς τους

Σύμφωνα με τον blogger Richard Silverstein, ο ισραηλινός στρατός έχει θέσει σε εφαρμογή την οδηγία Hannibal, τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας επίθεσης εναντίον της Γάζας, προχωρώντας σε τεράστια επιχείρηση με την πρόθεση να εκτελέσει τρεις από τους δικούς τους στρατιώτες.

Για τις επόμενες αρκετές ώρες, οι κάτοικοι της Ράφα, πολλοί έχοντας μόλις επιστρέψει στα σπίτια τους, εφόσον τους είπαν,ότι θα υπάρξει μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δέχτηκαν μια ανήλεη, κρυφή, εκστρατεία βομβαρδισμών, που άφησε την πόλη με ερείπια και 190 νεκρούς.

Ένας Ισραηλινός αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο Associated Press, ότι οι στρατιώτες σφυροκόπησαν τη Ράφα με 500 βλήματα πυροβολικού σε μόλις οκτώ ώρες και ξεκίνησαν κατ ‘εκτίμηση 100 αεροπορικές επιδρομές μέσα σε δύο ημέρες.

Ενεργώντας βάση της εντολής “Hannibal” του Winter, ο ισραηλινός στρατός σφράγισε τη Ράφα για να αποτρέψει τους υποτιθέμενους απαγωγείς να διαφύγουν με τον Goldin ζωντανό. Σπίτια ισοπεδώθηκαν με οικογένειες που χαν βρει μέσα καταφύγιο. Οι πολίτες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την κόλαση κατακερματίστηκαν από το πυροβολικό. Οχήματα που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μεταφέρουν τους τραυματίες χτυπήθηκαν ανελέητα.

Μέχρι τις 2 Αυγούστου ο ισραηλινός στρατός είχε σκοτώσει 190 Παλαιστίνιους στη Ράφα, συμπεριλαμβανομένων 55 παιδιών. Με τα νεκροτομεία πλήρη, το ιατρικό προσωπικό αναγκάστηκε να βάζει τα πτώματα σε ψυγεία φαγητών για να ανταπεξέλθει στο μεγάλο όγκο των νεκρών.

Ενώ το Ισραήλ σφυροκοπούσε τη Ράφα, η κυβέρνηση Ομπάμα κάλεσε την υποτιθέμενη σύλληψη του Goldin, ενός εισβολέα ισραηλινού στρατιώτη που συμμετείχε στις ένοπλες εχθροπραξίες στη Γάζα, μια “βάρβαρη” και “εξωφρενική” πράξη.

Τα έβαλαν με την λάθος ταξιαρχία”

“Έγινε πολλή κριτική για τις δυνάμεις που απασχολήσατε στη Ράφα, αμέσως μετά την απαγωγή,” είπε ο δημοσιογράφος Yossi Yehoshua στον Winter.

“Ό, τι κάναμε ήταν από την αντίληψη, ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε πίσω τον Hadar Goldin ζωντανό”, απάντησε ο Winter.  ” Nα σταματήσουμε την περίπτωση απαγωγής. Να βρεθούμε στα μέρη, όπου θα μπορούσε να είναι. Γι ‘αυτό χρησιμοποιήσαμε όλη αυτή τη δύναμη», επέμεινε.

Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ασυμβίβαστοι, με την πραγματικότητα επί του εδάφους, όπου το μόνο δυνατό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. βομβαρδίζοντας τα πάντα ήταν να σκοτώσουν τον Goldin και τους απαγωγείς του, προβαίνοντας σε συλλογική τιμωρία του πληθυσμού γύρω από τη διαδικασία.

O Winter συνέχισε με μία ακόμη πιο αντιφατική παρατήρηση, υπονοώντας ότι η επιχείρηση στη Ράφα ήταν εν μέρει μια πράξη αντεκδίκησης. «Όποιος απάγει θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα πληρώσει ένα τίμημα. Αυτό δεν ήταν εκδίκηση. Απλώς τα έβαλαν με τη λάθος ταξιαρχία», είπε.

Στη συνέχεια, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη υποκρισίας, ο Winter (που βασίζεται σε αεροπορικές επιδρομές και στο αδιάκριτο πυροβολικο, για να αποφύγει την  πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον υποτιθέμενο εχθρό και ο οποίος έπρεπε να ξυπνήσει από έναν υπνάκο που έπαιρνε, για να ενημερωθεί ότι οι στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Ράφα) προσπάθησε να απεικονίσει τους μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης ως δειλούς.

«Αγωνιστήκαμε ενάντια σε δύο ταξιαρχίες της Χαμάς. Πού ήταν οι διοικητές της ταξιαρχίας τους;», ρώτησε αγανακτισμένος. «Ήλπιζα ότι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εμάς, αλλά δείλιασαν. Έστειλαν τους άνδρες τους προς τα εμπρός, προκαλώντας περισσότερο κακό και θάνατο. Αυτό δεν είναι μάχη. Σε πολύ λίγα μέρη δεν υπήρξαν υποχωρήσεις. Άφησαν τα πάντα και διέφυγαν. “

Θεϊκή παρέμβαση

Ως ορθόδοξος Εβραίος σταθερός στο θρησκευτικό εθνικιστικό στρατόπεδο του Ισραήλ, ο  Winter κάνει καριέρα αναμειγνύοντας το εμπορικό σήμα του μεσσιανικού Σιωνισμού με την στρατιωτική επίθεση.

Ως απόφοιτος της Bnei David, μιας θρησκευτικής προ-στρατιωτικής ακαδημίας, που βρίσκεται στην Eli, έναν παράνομο καθαρό εβραϊκό εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο Winter συνοψίζει στο πρόσωπό του, την ενσωμάτωση της διάστασης των θρησκευτικών κινήτρων με την σκληρότητα του ισραηλινού στρατού. Στόχος της Bnei David είναι να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την κοσμική στρατιωτική ελίτ του Ισραήλ με θρησκευτικούς σιωνιστές, όπως ο Winter.

Την παραμονή της εισβολής από εδάφους, ο Winter δήλωσε σε επιστολή του προς τους στρατιώτες του,  πως πολεμούσαν έναν εβραϊκό ιερό πόλεμο για να τιμωρήσουν τους βλάσφημους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την επιστολή, ο Winter ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την πράξη αυτή, λέγοντας στον Yediot Ahronot, “αν έπρεπε να τα ξαναζήσω αυτά, θα έγραφα ξανά την ίδια επιστολή, χωρίς κανέναν δισταγμό.”

Η επίδραση του φανατισμού του Winter για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από καταστροφική.

Οι στρατιώτες από την ταξιαρχία Givati ​​υπό τη διοίκηση του Winter ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος  των χερσαίων δυνάμεων που χτύπησε τη Khuzaa, μια αγροτική κοινότητα κοντά στην ισραηλινή συνοριακή γραμμή. Με μαζικό βομβαρδισμό πυροβολικού να συνοδεύεται από αεροπορικές επιδρομές, ο ισραηλινός στρατός μετέτρεψε το σύνολο της Khuzaa σε ερείπια, για να εξασφαλίσει μια πορεία για τα τανξ, τα τζιπ και τους στρατιώτες.

Αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για ημέρες, οι κάτοικοι της Khuzaa ήταν στο έλεος των θρησκευτικά-καθοδηγούμενων στρατιώτων  του Winter, που πραγματοποιούσαν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και μαχητών και πολιτών, ενώ θέριζαν όποιον προσπαθούσε να φύγει, συμπεριλαμβανομένου και ενός κοριτσιού 16 χρόνων που βρισκόταν σε αναπηρική καρέκλα και υπέφερε από επιληψία (wheelchair-using 16-year-old girl) και μιας ηλικιωμένης τραυματισμένης γυναίκας που σερνόταν στο έδαφος απελπισμένη για βοήθεια. 
Μιλώντας για την βασιλεία του τρόμου της ταξιαρχίας του στη Khuzaa, ο Winter ανέφερε στον Yediot Ahronot όπως είπε και στην ultra-Ορθόδοξη εβδομαδιαία εφημερίδα Mishpacha, ότι καθώς ο ήλιος ανέτειλε κατά τη διάρκεια της εισβολής επί εδάφους, η μετακίνηση των στρατευμάτων του, παρέμεινε κρυμμένη από τα «σύννεφα της θείας τιμής».
«Μόνο όταν είχαν εκραγεί τα σπίτια, που έπρεπε να εκραγούν και δεν υπήρχε πλέον κανένας κίνδυνος για τη ζωή μας, τότε ξαφνικά η ομίχλη διαλύθηκε», είπε ο Winter, επιμένοντας ότι τα σύννεφα ήταν μια άμεση παρέμβαση από τον Θεό για να προστατεύσει τους Εβραίους .
O Winter προσέφερε περαιτέρω θρησκευτικές εξηγήσεις για τη “νίκη” του στη Γάζα στον Yediot Ahronot.

Σημειώνοντας ότι η χερσαία εισβολή συνέπεσε με το “The Between the Straits Days” – μια περίοδος πένθους τριών εβδομάδων, που τηρείται από τους ορθόδοξους Εβραίους για να τιμήσουν την αρχαία πολιορκία της Ιερουσαλήμ και την απώλεια της Εβραϊκής κρατικής υπόστασης – ο Winter αποφάνθηκε ότι η επικάλυψη των στρατευμάτων από την ομίχλη “δεν ήταν απλά μια σύμπτωση . “

     “Η περίοδος του The Between the Straits Days λήγει την 9η Av, επίσης γνωστή ως Tisha B’Av ,την ίδια ημέρα που τελείωσε ο πόλεμος. Ήταν ιδιαίτερα αυτή την ημέρα, μια ημέρα εθνικού  πένθους, που πάρθηκε αυτή η απόφαση : το IDF [ο ισραηλινός στρατός], το Έθνος του Ισραήλ – κέρδισε. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένα ενιαίο, αποφασισμένο έθνος και ότι  δεν θα ηττηθούμε. Η ενότητα κέρδισε. Δεν ειπώθηκαν αρνητικά λόγια. Ακόμη και το υπερ-ορθόδοξο κοινό – το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί ως δεδομένο – πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του από τον τόπο όπου βρίσκεται [που σημαίνει ότι προσευχήθηκε πολύ σκληρά]. Έλαβα πολλά μηνύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτό είναι ένα Tikun – μια επισκευή – για ό, τι οι πρόγονοί μας έχουν υποφέρει. Ενισχύει τη νίκη. “

Οι τρομοκράτες είναι τα παιδιά” της Γάζας

Παρά το παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του, ή πιο πιθανό, εξαιτίας του αίματος αυτού, ο Winter έχει αναδειχθεί ως ήρωας στο Ισραήλ, είναι απόλυτα σεβαστός μέσα στο στρατό και λατρεύτηκε από το κοινό.

Ερωτηθείς σχετικά με παλαιότερες καταγγελίες του, ότι το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο τον κρατούσε πίσω από την ολοκλήρωση του έργου στη Γάζα, ο Winter είπε στον Yediot Ahronot ,ότι είναι τελικά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της επίθεσης και στη συνέχεια καυχήθηκε για το μακελειό.

“Υπάρχουν εκατοντάδες τρομοκράτες που σκοτώθηκαν,” καυχήθηκε. “Αυτό είναι το μήνυμα – δεν έχει σημασία τι κάνουμε, θα πάμε οπουδήποτε θέλουμε να πάμε. Είναι σημαντικό ο εχθρός να το γνωρίζει αυτό. “

«Τους κομματιάσαμε. Μπορούμε να κάνουμε και πολύ χειρότερα και είναι καλύτερο για αυτούς να μην τα κάνουμε », πρόσθεσε ο Winter. «Τους δώσαμε ένα πολύ ισχυρότερο χτύπημα από ό, τι στο Cast Lead”.
«Όταν οι Παλαιστίνιοι επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα καταλάβουν την έκταση της ζημίας που τους έχει προκαλέσει η Χαμάς. Η Χαμάς τους χρησιμοποίησε», είπε.
Ο Winter διευκρίνισε ότι ο εχθρός δεν είναι μόνο η Χαμάς, αλλά όλη η Γάζα.
Ο πληθυσμός αυτός είναι όμηρος, αλλά νομίζω ότι είναι επίσης κι ένας συνέταιρος. Δεν τους απαλλάσσω από την ευθύνη τόσο γρήγορα “, δήλωσε ο Winter, για τα 1,8 εκατομμύρια Παλαιστινίων που κατοικούν στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, το ήμισυ των οποίων είναι παιδιά.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιοι αξιολύπητοι άνθρωποι εκεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, οι τρομοκράτες είναι τα παιδιά ή οι συγγενείς των ανθρώπων που ζουν εκεί. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας γιος ή άλλος συγγενής, που είναι συνέταιρος στον τρόμο. Πώς ανατρέφεις παιδιά σε ένα σπίτι με εκρηκτικά; Στο τέλος, ο καθένας παίρνει αυτό που επέλεξε. “

Δυνάμεις του σκότους”

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας την ισραηλινή επίθεση: Έναν πόλεμο εναντίον ενός σκληρού εχθρού. Εμείς, που καθαγιάζουμε τη ζωή, πολεμήσαμε εναντίον ενός εχθρού που καθαγιάζει τον θάνατο. Οι δυνάμεις του φωτός ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. “

“Αυτή είναι μια σημαντική δήλωση, λόγω της απολυταρχίας του,” εξηγεί η ειδικός στα θέματα του Ισραήλ, Dena Shunra, η οποία μετέφρασε το άρθρο για το The Electronic Intifada. Αν η Χαμάς (ή η Γάζα στο σύνολό της) είναι οι δυνάμεις του σκότους, κάθε δράση είναι δικαιολογημένη και απαλλαγμένη από κακό. Είναι ένα μανιχαϊστικό συναίσθημα παρόμοιο με αυτό που ακούμε από τον στρατό των ΗΠΑ, και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών -. Ένας πόλεμο μέχρι θανάτου “

Η στρεβλή οπτική του
Winter, για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, πως είναι συνένοχοι στις «δυνάμεις του σκότους» δικαιολογεί ουσιαστικά την μαζική τους δολοφονία, πράγμα που είναι αυτό ακριβώς που έκανε στη Ράφα και στη Khuzaa.

Ως αποτέλεσμα, «ο Winter δεν μπορεί σήμερα να κυκλοφορήσει χωρίς να τον σταματήσουν για να τον αγκαλιάσουν ή να ζητήσουν να φωτογραφηθούν μαζί του»,  σύμφωνα με την Yediot.
Στο τέλος απευθυνόμενος στα στρατεύματα του μετά τη σφαγή στη Γάζα, ο Winter αναφέρθηκε στον επόμενο γύρο των σφαγών.
“Είμαι περήφανος για σας για όλα όσα έχετε κάνει. Όλα αυτά έχουν γίνει χάρη σε σας, είπε στους στρατιώτες. “Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ, όπως κάνει το τραγούδι, ότι αυτός θα είναι η τελευταίος πόλεμος, αλλά υπόσχομαι ότι αυτός ο πόλεμος, ο οποίος είναι τόσο δίκαιος, θα απομακρύνει τον επόμενο πόλεμο λίγα χρόνια μακριά.”

(πηγή : http://electronicintifada.net/blogs/rania-khalek/israeli-officer-admits-ordering-lethal-strike-own-soldier-during-gaza-massacre)

(μετάφραση της συνέντευξης του Winter από τα εβραϊκά στα αγγλικά για την electronicintifada:Dena Shunra. Σύνταξη του άρθρου στα αγγλικά Rania Khalek )
(μετάφραση, επιμέλεια του άρθρου από τα αγγλικά στα ελληνικά Sylvia)

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο