Ρομά: «Μετεγκατάσταση» ή εξορία;

Μακρυά απ’τους… «ανθρώπους», όπως επιθυμεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα βρίσκεται ο χώρος μετεγκατάστασης που προορίζουν οι αρχές για τους Ρομά που τώρα κατοικούν στο Χαλάνδρι, πίσω από τον σταθμό Νομισματοκοπείο. Δείτε και φωτορεπορτάζ στο τέλος του άρθρου.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=HAktrliM7Nc","width":"800","height":"450"}

Τα μεταλλικά λυόμενα που έχουν τοποθετηθεί σε παλιά, εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση στο όρος Πατέρας, προέρχονται από οικισμό σεισμοπλήκτων του 1999 στις Αχαρνές.

Τα περισσότερα είναι με παραβιασμένες πόρτες που κλείνουν με τσιμεντόλιθους ή πέτρες, ενώ κάποια έχουν και τελείως κατεστραμμένα παράθυρα.

Από το εσωτερικό των μεταλλικών κουτιών απουσιάζουν βασικά είδη υγιεινής, κάποια από τα οποία φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί προσεκτικά, ενώ άλλα έχουν βανδαλιστεί.

Ακόμα και τα πατώματα κάποιων από τα μεταλλικά λυόμενα είναι διαλυμένα, σε βαθμό που να καθίσταται επικίνδυνο ακόμα και το να περπατά κανείς μέσα σ’ αυτά.

Αυτός ο χαρακτηριζόμενος οικισμός, δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης ή ηλεκτρισμού. Η ύδρευση θα γίνεται από τρεις δεξαμενές χωρητικότητας 300 κυβικών μέτρων, οι οποίες θα πρέπει να γεμίζουν με βυτία. Τα λύματα θα συγκεντρώνονται σε βόθρους, οι οποίοι επίσης θα πρέπει να εκκενώνονται τακτικά.

Η ηλεκτροδότηση των λυομένων θα γίνεται με γεννήτριες, καθώς, όπως είπαν εργαζόμενοι, η ΔΕΗ κοστολόγησε τη σύνδεση με το δίκτυό της στα 600.000€.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 750μ, 9 χιλιόμετρα μακρυά από τα πρώτα σπίτια, ενώ δεν υπάρχει κανένα κατάστημα με είδη πρώτης ανάγκης σε ακτίνα τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, όπως επίσης ούτε σχολεία ή νοσοκομεία.

Όπως μας είπαν τεχνίτες που εργάζονται εκεί, τώρα κατασκευάζονται οι παροχές νερού και οι αποχετεύσεις, με κονδύλια που είχαν ήδη εγκριθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τους ίδιους, αναμένεται η νέα περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, να υπογράψει για νέα κονδύλια, ώστε να μπουν συνεργεία για επισκευές, τα οποία τελικά θα εγκρίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

{"file":"/161","place":"jomsocial"}

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο