Σαπισμένοι στο ξύλο και με κακουργήματα παραπέμπονται οι συλληφθέντες της 2/12

Τυχαία σύλληψη ποδηλάτη / @kinimatini

12 συλληφθέντες, πολλοί εκ των οποίων κακοποιημένοι από αλύπητο ξυλοδαρμό, οδηγούνται σήμερα στις 12:30 στα δικαστήρια (πρ. Ευελπίδων) με κατηγορίες για κακουργήματα, μετά την χθεσινή, μεγάλη πορεία αλληλεγγύης προς τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Δύο οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο ΓΚΝ Γεννηματάς και μετά από ιατρικό έλεγχο τούς επέστρεψαν στην ΓΑΔΑ. Ο ένας υποβαστάζεται για να βαδίσει και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι έσπασε την πόρτα της εισόδου πολυκατοικίας στην οδό Νοταρά με το σώμα του.

Ο συνολικός αριθμός προσαγωγών είναι ακόμα άγνωστος, ωστόσο οι περισσότερες έγιναν εκτός σημείων συγκρούσεων, κυρίως σε δρόμους των Εξαρχείων.

Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν ελέγχους ακόμα και στο υλικό σε κάμερες φωτορεπόρτερ:

 

Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έγιναν μετά την λήξη της πορείας αλληλεγγύης στα Προπύλαια, γύρω από την κατάληψη του Πολυτεχνείου, σε κλίμα γενικευμένης οργής για την στάση των κρατικών μηχανισμών απέναντι στον επί 22 ημέρες (σήμερα 23η) απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που διεκδικεί το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες, όπως υποτίθεται ότι αναγνωρίζεται από τον νόμο.

Η απόφαση του συμβουλίου για τις άδειες του Ν. Ρωμανού αναμένεται σήμερα. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απορριπτική, ενώ έχει δοθεί και εισαγγελική εντολή αναγκαστικής τεχνητής σίτισης (χορήγησης ορρού), η οποία διεθνώς θεωρείται βασανιστήριο.

 

Σε απεργία πείνας βρίσκονται και ο Γιάννης Μιχαηλίδης από τις 17/11 – που νοσηλεύεται στο Τζάνειο – καθώς και ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Δημήτρης Πολίτης από την 1/12.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο