Απόρριψη του αιτήματος Ρωμανού, ενώ «αθώοι» οι αστυνομικοί για τους βασανισμούς στο Βελβεντό

Απόρριψη της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο

Η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες.

Η αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου που εξέτασε την υπόθεση έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου το έθεσε στο αρχείο

«Αθώοι» οι αστυνομικοί για τους βασανισμούς των τεσσάρων του Βελβεντού

Τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που διενεργήθηκε για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στη Κοζάνη έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η ΕΛΑΣ. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, οι τραυματισμοί προέκυψαν «από συμπλοκή» των τεσσάρων με άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους. Υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν».

Σύμφωνα όμως τόσο με τις πρώτες ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΛΑΣ, κατά την σύλληψη των 4 δεν υπήρξε απολύτως καμιά συμπλοκή, ενώ σύμφωνα και με πληροφορίες αυτοπτών που δημοσιεύτηκαν σε καθεστωτικά μέσα, ακόμη και ο οδοντίατρος που είχε «απαχθεί», ακινητοποίηθηκε από δύο αστυνομικούς που έπεσαν επάνω του, του πέρασαν χειροπέδες και γρονθοκοπήθηκε, παρ’ ότι φώναζε ότι είναι το θύμα της απαγωγής. Επίσης, κανείς από τους συλληφθέντες δεν πρόβαλλε αντίσταση, ώστε να δικαιολογούνται τα σημάδια κακοποίησης που εμφάνιζαν στις διαβόητες φωτογραφίες, που είχαν καλυφθεί με χρήση photoshop.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο