Ενημέρωση για τους #syrianrefugeesgr: καταστολή, εγκατάλειψη και χάος

Σύμφωνα με πληροφορίες και από το Θανάση Κουρκούλα της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό και τον Σύρο με τον οποίο είχαμε μιλήσει και χθες, τα πράγματα που χουν χάσει οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Σύνταγμα δεν έχουν βρεθεί.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αναζήτησή τους. Αρχικά πήγαν στην διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, όπου τους είπαν πώς δεν έχουν καθόλου πράγματα, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών και στο τμήμα απωλεσθέντων του Α.Τ Συντάγματος, όπου κι από κει πήραν αρνητική απάντηση. Όλοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού πηγαν τα πράγματα των προσφύγων.

22 άτομα έχουν χάσει τα προσωπικά τους αντικείμενα, τσαντάκια που μέσα είχαν συριακές ταυτότητες, διαβατήρια, κινητά και τηλέφωνα. 2 πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι έχασαν χρήματα, μαζί με τα πράγματά τους.

Όταν έγινε η επέμβαση της αστυνομίας στο Σύνταγμα και τους έσυραν στο Α.Τ δεν τους άφησαν να πάρουν τα πράγματά τους, ούτε καν τους ειπαν να φροντίσουν να πάρουν τα χαρτιά που πιθανόν να είχαν μαζί τους.

Διαβάστε επίσης: #syrianrefugeesgr: εκδίωξη με βία, απώλεια των πραγμάτων τους, έκκληση για χώρο διαμονής για 20 άτομα

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν τα πράγματά τους και δεν είχαν τα χαρτιά μαζι τους, όταν οδηγήθηκαν στο Α.Τ θεωρήθηκαν μη ταυτοποιήσιμοι, με συνέπεια να τους δώσουν χαρτί μη ταυτοποίησης που τους ειδοποιεί να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε 30 ημέρες.

Οι πρόσφυγες έχουν βρει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ καταλύματα σε χώρους αλληλέγγυους που όμως δεν ειναι διαμορφωμένοι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους. Ταυτόχρονα αυτοί που μένουν στο ξενοδοχείο που έχει παράσχει ο δήμαρχος Αθηναίων, Καμίνης, δεν μπορούν να μείνουν εκεί οπως τους ειδοποίησαν πανω από 15 μέρες, το ίδιο ισχύει και για όσους φιλοξενεί το ξενοδοχείο που τους παρείχε ο Συρίγος, που τους αφήνει να μείνουν για 10 ημέρες και μετά μπορεί να τους κάνει απλά μια καλύτερη τιμή όπως τους ειπε ο ξενοδόχος για να μείνουν. Ισχυρίζονται ότι είναι δύσκολο να τους κρατήσουν για περισσότερες μέρες καθώς αυτοί οι χώροι είναι και για Έλληνες που έχουν ανάγκη.

Κάθε στέγαση των προσφύγων αυτή την στιγμή ειναι παροδική, όπως φαίνεται. Μέχρι πριν λίγο έψαχναν να βρουν κατάλυμα και για μια οικογένεια 5 ατόμων και τρείς άντρες που “περίσσευαν” και δεν υπήρχε χώρος να μείνουν. Βρέθηκε εντέλει χώρος στο Χαλάνδρι, αλλά και κει όχι για πολλές μέρες.

Η Περιφέρεια, από την οποία ζητήθηκε βοήθεια να βρεθούν χώροι για τους πρόσφυγες ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κτίρια και ότι προσπαθεί να κάνει κάτι με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ταυτόχρονα παραπέμπουν τους αλληλέγγυους που ψάχνουν να μιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους της Εκκλησίας.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο