Αθώος για την “αντίσταση κατά της αρχής” ο Τάσος Θεοφίλου

Αθώος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κρίθηκε (7/1/2015) ο Τάσος Θεοφίλου σε ότι αφορά την κατηγορία για “αντίσταση κατά της αρχής”, η οποία πασιφανώς χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση προκειμένου να συλληφθεί για να του παρθούν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό. Η κατηγορία που αφορούσε την “απείθεια” κρίθηκε “απαράδεκτη” βάση σχετικού νόμου.

Πρωτόδικα ο Τάσος Θεοφίλου είχε καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να παρίστανται οι μάρτυρες κατηγορίας όπου απλώς διαβάστηκαν οι καταθέσεις-καρμπόν που είχαν δώσει.

Πιο αναλυτικά στην σημερινή δίκη παραστάθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας-μέλη της αντιτρομοκρατικής Δημητρίου Αγγελική, Γιαννούτσος Παναγιώτης και Μπλέτσας Σωτήριος οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι προκειμένου να μην αναγνωρίζονται, ενώ είχαν την αποκλειστική συνοδεία τουλάχιστον 6 αστυνομικών που φορούσαν πολιτικά.

Και οι τρεις μάρτυρες της αντιτρομοκρατικής – οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι αυτοί που τον συνέλαβαν – ανέφεραν ότι ο Θεοφίλου αντιστάθηκε στη σύλληψή του σπρώχνοντας την Δημητρίου, ενώ ο Γιαννούτσος ισχυρίστηκε ότι η συνάδελφός του «έπεσε σχεδόν» προκαλώντας τα γέλια του ακροατηρίου.  Ο Μπλέτσας ισχυρίστηκε ότι έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες στον Θεοφίλου, πέφτοντας σε αντίφαση τόσο με την αρχική του κατάθεση όσο και με τον Γιαννούτσο και την Δημητρίου που ισχυρίστηκαν ότι η γνωστοποίηση της ιδιότητάς τους έγινε προφορικά.

Στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί των συνέλαβαν απευθείας και δίχως να τους δηλώσουν την αστυνομική τους ιδιότητα. Όπως ανέφερε ολόκληρη η κατάθεσή τους είναι ψευδής, καθώς του πέρασαν χειροπέδες του έβαλαν ένα πιστόλι στον κρόταφο και του φόρεσαν κουκούλα, γνωστοποιώντας του ώρες μετά ότι βρίσκεται στην ΓΑΔΑ. «Σαν απαγωγή ήταν», ανέφερε.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Θεοφίλου σε ότι αφορά την αντίσταση της αρχής, ωστόσο τελικώς το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία λόγω αμφιβολιών.

 

b2ap3_thumbnail_tassios2.jpg

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο