Παλαιστίνιοι πρόσφυγες: Από την κόλαση της Συρίας στις φυλακές του Λάος

a1sx2_Thumbnail1_pal_20150113-143708_1.jpg

Στους 2596 έχουν φτάσει οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, δήλωσε η ομάδα δράσης για τους Παλαιστίνιους στη Συρία, σε σύντομη έκθεσή της το Σάββατο.

Η ομάδα δράσης ανέφερε πως πολλά από αυτά τα θύματα είτε σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων πυροβολικού σε διαφορετικούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε συριακές περιοχές είτε βασανίστηκαν μέχρι θανάτου σε συριακές φυλακές και κέντρα κράτησης.

Αρκετοί άλλοι πέθαναν από τον αποκλεισμό, ιδιαίτερα του προσφυγικού καταυλισμού του Γιαρμούκ, ως αποτέλεσμα της πείνας και της απουσίας ιατρικής φροντίδας ή κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, και κάποιοι άλλοι πνίγηκαν στη Μεσόγειο καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι μια ομάδα Παλαιστινίων προσφύγων που κρατούνταν στο Λάος αφότου είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αποφυλακίστηκε.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν φτάσει στο Λάος έχοντας φύγει από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Συρία, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου. Όταν εισήλθαν στη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια, συνελήφθησαν και κρατούνταν επί τέσσερις μήνες, ανέφερε η δήλωση.

Ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ Αλ Μαλίκι, κάλεσε τον Παλαιστίνιο πρέσβη στο Βιετνάμ να επεξεργαστεί μια συμφωνία με τις αρχές του Λάος για να διασφαλιστεί η αποφυλάκιση των προσφύγων.

Οι αρχές τελικά συμφώνησαν να τους αποφυλακίσουν χωρίς να τους αναγκάσουν να πληρώσουν πρόστιμα, αλλά θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα αμέσως, ανέφερε η δήλωση.

Οι πρόσφυγες έχουν πια φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, σε συντονισμό με τις αρχές της χώρας.

Πηγες: PIC, Maan

αναδημοσίευση από intifadagr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο