Ανοχή τέλος! Τώρα είναι συνενοχή.

Δύο εβδομάδες ανοχής στη νέα κυβέρνηση νομίζω ότι αρκούν. Τώρα πια έχουν ορκιστεί, έχουν γραφεία, έχουν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή κλπ.

Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν από εκεί όπου ο κόσμος πεθαίνει. Από το Κολαστήριο του Κορυδαλλού, την Αμυγδαλέζα και όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Κατανοώ ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, αλλά ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μας εάν δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης μηχανισμός που να επιτρέπει σε επείγουσες καταστάσεις να γίνουν ΒΑΣΙΚΕΣ κινήσεις. Τόσο ΒΑΣΙΚΕΣ και στοιχειώδεις όπως το να πηγαίνει στο νοσοκομείο όποιος είναι βαριά άρρωστος.

Θεωρητικά, απελευθέρωσαν 500 μπάτσους, ας τους βάλουν να φυλάνε το νοσοκομείο νύχτα-μέρα, εάν φοβούνται μη δραπετεύσει κανείς από αυτούς τους κακόμοιρους ανθρώπους με HIV ή / και ηπατήτιδα, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και εξαθλίωσης.

Ας στείλουν το υγειονομικό, ας ζητήσουν μια μονάδα υγειονομικού από τον Καμμένο να αναλάβει την απολύμανση και απεντόμωση των χώρων όπου βρίσκονται ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ (το επαναλαμβάνω ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ) τόσοι άνθρωποι, σε άθλιες συνθήκες που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Πριν λίγο, άκουσα στο ραδιόφωνο (Στο Κόκκινο, του ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε κάποιο που θέλει να τους ασκήσει κακόβουλη κριτική) ότι ο 23χρονος που πέθανε στην Αμυγδαλέζα έπασχε από HIV και από Ηπατήτιδα C, ότι οι αρχές το γνώριζαν αλλά αδιαφορούσαν και ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Πέρα από τον ίδιο που, πάει, πέθανε, ανάγκασαν πάνω από 1.000 μετανάστες να βρίσκονται έγκλειστοι μαζί του. Και πριν με αρχίσετε στα « δεν κολλάει χωρίς να έρθει σε επαφή αίμα » κλπ, σκεφτείτε τις ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες καθαριότητας, τις άθλιες τουαλέτες, το πόσοι είναι στοιβαγμένοι σε κάθε container κλπ.

Δηλαδή έβαλαν σε κίνδυνο πάνω από 1.000 άτομα και δεν τρέχει κάστανο. Ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα, που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, απλά τόλμησαν και έφυγαν από έναν πόλεμο για να καταλήξουν σε ένα Ελληνικό Guantanamo.

Γαμώ τις Βρυξέλλες και την επείγουσα διαπραγμάτευση, άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι ο Τσίπρας αυτοπροσώπως παρών για να γίνει κάτι.

Δεν υπάρχει πλέον ανοχή, δεν υπάρχει πλέον υπομονή, κάθε θάνατος είναι μια δολοφονία και τώρα πλέον, το αίμα δεν είναι στα χέρια του Σαμαρά. Αυτός όσους σκότωσε, σκότωσε.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, επιτέλους ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!

Κάτι ακόμα:

Πολλοί ανυπομονούμε να κλείσει η Αμυγδαλέζα (και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης), εγώ θα είμαι πιο ρεαλίστρια κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις:

– ας γίνουν βιώσιμες οι συνθήκες σε αυτά για όσο καιρό λειτουργούν (με θέρμανση, ιματισμό, επαρκή τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοπρεπείς υγειονομικές συνθήκες κλπ),

– ας υπάρξει ΕΙΔΙΚΗ μέριμνα για τα παιδιά που τραυματίζονται ψυχικά εκεί μέσα,

– ας υπάρξει συγκεκριμένος ορίζοντας μετατροπής τους σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας (ένας μήνας; δύο;),

– ας εξεταστούν από γιατρούς όλοι οι έγκλειστοι σε αυτά πριν τους επιτραπεί να τα εγκαταλείψουν (για να αποφευχθούν οι υστερικές κραυγές για την προστασία της δημόσιας υγείας),

– ας υπάρξει μία μέριμνα για το πού μπορεί να πάνε (διαβατήρια και ταξιδιωτικές άδειες για να φύγουν εφόσον το επιθυμούν, χορήγηση ασύλου σε όσους το δικαιούνται, κέντρα φιλοξενίας για να μην κοιμούνται στο δρόμο κλπ),

– ας επιτραπεί η πρόσβαση στις οργανώσεις που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να υπάρξει κινητοποίηση και βοήθεια από τον κόσμο που το επιθυμεί και είναι διαθέσιμος.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο