Moυσουλμάνοι, οι δολοφονίες και η μεροληψία των ΜΜΕ

Του *Robert Fantina (μετάφραση Sylvia)

Θύματα της Σύμπτωσης;

Με την τραγική δολοφονία τριών νεαρών μουσουλμάνων στο Πανεπιστήμιο Chapel Hill, από έναν, όπως φαίνεται, ορκισμένο άθεο, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των πολιτικών και του κοινού. Ας εξετάσουμε κάποιες δυνατότητες, με βάση την πρόσφατη ιστορία.

     * Ένα νέο hashtag, #wearechapelhill θα κατακλύσει το Twitter και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τουιτάρουν την αλληλεγγύη τους με τα θύματα.

     * Χιλιάδες άνθρωποι θα βαδίσουν στο Chapel Hill, όλοι κρατώντας πλακάτ που θα γράφουν «Είμαστε Chapel Hill».

     * Οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Chapel Hill, μακριά, φυσικά, από από τους “μικρούς” ανθρώπους και θα βαδίσουν μαζί ως μια επίδειξη της αλληλεγγύης τους, έναντια στα αθεϊστικά κίνητρα της τρομοκρατίας. Ο Ισραηλινός δολοφόνος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν θα προσκληθεί, αλλά θα εμφανιστεί ούτως ή άλλως, και πιέσει να περάσει εμπρός από το πλήθος.

     * Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρίνει την δολοφονία, ως μια τρομοκρατική πράξη, λέγοντας ότι ενώ δεν είναι όλοι οι άθεοι βίαιοι, αυτοί με τις βίαιες τάσεις θα πρέπει να αναχαιτιστούν.

     * Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα διακηρύξουν ότι το Chapel Hill είναι πλέον το σύνορο στον πόλεμο κατά της εμπνευσμένης από την αθεϊα τρομοκρατίας.

     * Οι άθεοι σε όλο τον κόσμο θα γίνουν στόχοι παρενοχλήσεων και βίας.

Τώρα, ίσως μπορούμε να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα για μια στιγμή, και να δώσουμε στο γεγονός αυτό μια πιο σοβαρή προσοχή.  

Το CNN, στο αρχικό του ρεπορτάζ για το έγκλημα, είπε το εξής: «Η αστυνομία δεν έχει πει, τι είναι αυτό που μπορεί να ανάγκασε τον κατηγορούμενο,  Craig Stephen Hicks, να πραγματοποιήσει την επίθεση το βράδυ της Τρίτης. Ο ίδιος παραδόθηκε στην αστυνομία αργότερα το βράδυ. Αλλά με δεδομένο την θρησκεία των θυμάτων  και τα σχόλια που ο θύτης προφανώς άφησε σε μια σελίδα στο Facebook, πολλοί χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αναρωτήθηκαν ποιο ρόλο έπαιξε, εάν έπαιξε, η πίστη των θυμάτων πίστη.»

Προκαταρκτικά, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος δράστης ήξερε τα θύματα, και είχε κάποιες συγκρούσεις μαζί τους για έναν χώρο στάθμευσης. Λοιπόν, αυτός φαίνεται να είναι ένας πολύ καλύτερος λόγος, για να σκοτώσεις ένα άτομο από ό, τι εάν αυτός ή αυτή έκανε μια προσβλητική γελοιογραφία για την θρησκεία κάποιου. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, τι κάνουν τα μέσα ενημέρωσης με αυτές τις πληροφορίες. Δολοφόνοι που έχουν διαστρεβλώσει τα μέρη μιας θρησκείας για να ανταποκρίνεται στις δικές τους παράξενες πεποιθήσεις και σκοτώνουν δημοσιογράφους, που προσέβαλαν τη θρησκεία τους, θα θεωρηθούν χειρότεροι από ό, τι ένας άνθρωπος που σκοτώνει τρία άτομα, λόγω της διαφοράς που είχαν για έναν χώρο στάθμευσης;

Με τις φλόγες της εχθρότητας προς τους μουσουλμάνου, συνεχώς να προκαλούνται από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, με εξέχοντες ακροδεξιούς εξτρεμιστές, να ζητούν ακόμα και θάνατό τους, μπορεί αυτό το έγκλημα να είναι κάτι που θα προκαλέσει εντύπωση; Μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση στο Twitter, μεταξύ του ανταποκριτή του FOX News, Erik Rush και ένα άτομο που ονομάζεται Bill Schmalfeldt συνέβη:

     Rush: «Ο καθένας έχει άποψη και διαλύει την Εθνική Ασφάλεια! Ας φέρουμε κι άλλους Σαουδάραβες στη χώρα χωρίς να τους ελέγχουμε »

     Schmalfeldt: “Θέε μου, κατηγορείτε ήδη τους  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;”

     Rush: “@bloodonthemike. Ναι, είναι διαβολικοί. Ας τους σκοτώσουμε όλους. “

Μία άλλη πολιτική αναλύτρια του FOX News, αν ένας τέτοιος όρος μπορεί λογικά να εφαρμοστεί σε ένα εργαζόμενο των FOX News, η Αντρέα Τάνταρος είχε αυτά τα μαργαριτάρια σοφίας να δηλώσει τον Αύγουστο του 2014: «Αν μελετήσεις την ιστορία του Ισλάμ. Οι καπετάνιοι των πλοίων μας δολοφονούνταν. Εννοώ αυτές ήταν οι μέρες του Τόμας Τζέφερσον. Κάνουν το ίδιο πράγμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν μπορείς να το λύσεις με διάλογο. Δεν μπορείς να το λύσεις με μια σύνοδο κορυφής. Μπορες να το λύσεις με μια σφαίρα στο κεφάλι. Είναι το μόνο πράγμα που αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Και το μόνο που έχουμε ακούσει από αυτόν τον πρόεδρο είναι μια συσσώρευση επαίνων για αυτή τη θρησκεία, σαν να θέλει να τους κατευνάσει.»

Λοιπόν, κάποιος μπορεί να υποθέσει, ότι η κα Τάνταρος νιώθει ικανοποίηση, ότι τρεις μουσουλμάνοι από το Chapel Hill, πράγματι, δέχτηκαν ο καθένας μια σφαίρα στο κεφάλι. Τρεις κάτω λοιπόν, μόνο 1,8 δισ ακόμη.

Η προκατάληψη και ο φόβος εναντίον των μουσουλμάνων δεν είναι κάτι καινούργιο. Η USA Today ανέφερε το 2013 ότι «πολλοί ευρέως πίστευνα, ότι ήταν Μουσουλμάνοι πίσω από την βομβιστική επίθεση το1995 στο Οκλαχόμα Σίτι, μέχρι που ο Αμερικανός εθνοφρουρός Timothy McVeigh καταδικάστηκε για το έγκλημα.» Και μετά από τους πυροβολισμούς στο Charlie Hebdo, η βία σε βάρος των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο κορυφώθηκε.

Είναι ακόμη, όπως λέγεται, οι πρώτες ημέρες της έρευνας και της υποβολής εκθέσεων γι’αυτό το έγκλημα. Ίσως θα θεωρηθεί ως άλλος ένας πυροβολισμός σε πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ, τόσο κοινότυπο πια, ώστε είναι δύσκολο να ελκύσει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ίσως το θρήσκευμα των θυμάτων και η αθεΐα του φερόμενου ως δράστη να αγνοηθεί. Άλλωστε, όταν ένας χώρος στάθμευσης βρίσκεται σε κίνδυνο, όλες οι άλλες σκέψεις είναι ωχριούν.

Έτσι, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σε θέση να σκιαγραφήσουν όλους τους μουσουλμάνους με το ίδιο πινέλο, όταν οι Μουσουλμάνοι είναι θύματα δολοφονίας, είναι απλώς μια σύμπτωση. Όταν ένας μουσουλμάνος βρίσκεται στη μία πλευρά του πυροβόλου όπλου, ο ίδιος και όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες. Όταν βρίσκεται από την άλλη πλευρά, είναι απλώς ένα άτομο, που ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, ποιος θα κληθεί, να απολογηθεί γι ‘αυτό το έγκλημα. Ίσως κληθούν όλοι οι άθεοι να απολογηθούν γι’αυτό, αν και κάτι τέτοιο είναι, φυσικά, εξαιρετικά απίθανο. Ο αθεϊσμός είναι μία σεβαστή έννοια στη Δύση, και όλοι γνωρίζουμε ότι οι άθεοι, σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους, είναι άτομα ικανά να έχουν δική τους ανεξάρτητη σκέψη. Επίσης, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώςη δεξιά πτέρυγα των δημοσιογράφων και των λεγόμενων λειτουργών (παστόρων) θα απαντήσει, οι οποίοι σπεύδουν να καταδικάσουν το Ισλάμ με κάθε ευκαιρία που εφευρίσκουν, και δεδομένου ότι δεν είναι οπαδοί του αθεϊσμού, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μερικά ενδιαφέροντα λεκτικά γυμνάσματα, για να καταδικάσουν τον αθεϊσμό, χωρίς με κάποιο τρόπο να εκφράζουν συμπάθεια για τους μουσουλμάνους.

Μπορεί να περάσει πολύς καιρός, πριν το κίνητρο για αυτό το άγριο έγκλημα γίνει γνωστό, αν γίνει ποτέ. Αλλά αν ιστορίες από τις ζωές των τριών θυμάτων, οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν συμπονετικοί και πολλά υποσχόμενοι νέοι άνθρωποι, μπορούν να δημοσιοποιηθούν, ίσως οι προκαταλήψεις εναντίον των Μουσουλμάνων, να μειωθούν κάπως, δίνοντας έτσι στο θάνατο αυτών των τριών νέων κάποιο νόημα.

*Το τελευταίο βιβλίο του Robert Fantina είναι : Empire, Racism and Genocide: a History of US Foreign Policy (Red Pill Press) (Αυτοκρατορία Ρατσισμό και Γενοκτονία: μια ιστορία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής )

(πηγή http://www.counterpunch.org/2015/02/13/muslims-murder-and-media-bias/)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο