Blockupy:Διακρατικές δράσεις ενάντια στο άνοιγμα της νέας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κίνημα Blockupy

Στις 18 Μάρτη του 2015 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέλει να ανοίξει τη νέα έδρα της στη Φρανκφούρτη. To συγκλονιστικό ποσό των € 1.300.000.000  δαπανήθηκε για να χτιστεί ένά κτίριο ύψους 185 μέτρων, παρόμοιο με τους δίδυμους πύργους, που περιβάλλεται από έναν φράχτη.  Αυτό το εκφοβιστικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα της εξουσίας, είναι ένα τέλειο σύμβολο της απόστασης μεταξύ της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και του λαού. Τα γραφεία και το προσωπικό, έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρονται εκεί. Αλλά τα εγκαίνια του- με προσκεκλημένους αρκετούς ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών και εκπροσώπους της παρούσας  ευρωπαϊκής  χρηματιστικής ολιγαρχίας –  έχουν ανακοινωθεί να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

View image on Twitter

Marco Neitzert @mrneitz

First we take , then we take ! Take the party over on , block the ! @15MBcn_int @Blockupy

Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε στην λιτότητα και την εξαθλίωση! Ως εκ τούτου χιλιάδες θυμωμένοι άνθρωποι και αποφασισμένοι ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη θα κλείνουν τους δρόμους γύρω από την ΕΚΤ, με σκοπό να διακόψουν αυτή τη γιορτή της εξουσίας και του κεφαλαίου, η οποία συμπέφτει με την 144η επέτειο της Κομμούνας του Παρισιού. Θα πάρουμε τον έλεγχο της γιορτής τους και θα την μετατρέψουμε σε μια άρθρωση  διεθνικής αντίστασης, ενάντια στις ευρωπαϊκές πολιτικές της κρίσης και στις καταστροφικές τους συνέπειες, ειδικά για τους ανθρώπους του Ευρωπαϊκού νότου. Η ΕΚΤ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαβόητη Τρόικα, υπεύθυνη για τις σκληρές περικοπές, την αυξανόμενη ανεργία, και ακόμη για την κατανομή της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, η ΕΚΤ έχει προωθήσει την λιτότητα, της ιδιωτικοποιήσεις και την αστάθεια. Δεν είχαν   κανένα δισταγμό στο να εκβιάζουν εκλεγμένες κυβερνήσεις, προκειμένου να επιβάλουν τις επιθέσεις τους ενάντια  στα κοινωνικά δικαιώματα του λαού.

Καθώς η κρίση έχει επικρατήσει, η ΕΕ μετατρέπεται όλο και περισσότερο σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς με προφανή έλλειψη δημοκρατικής συμμετοχής. Σε αυτή την διαδικασία προστίθενται, οι δολοφονικοί έλεγχοι των συνόρων και η προοδευτική στρατιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής . Δεν μπορούν, και ακόμη δεν θέλουν να μας εκπροσωπούν πια. Οι άρχουσες ελίτ δεν έχουν πλέον  τίποτα αξιόλογο να μας προσφέρουν . Ωστόσο, νέες δυνάμεις αναδύονται από όλες τις γωνιές της ζωής και είναι καθήκον μας να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη και την πραγματική δημοκρατία από τα κάτω. Θέλουν  καπιταλισμό χωρίς δημοκρατία, αλλά θέλουμε δημοκρατία χωρίς καπιταλισμό!

View image on Twitter

Camilla Carabini @Camunz

Against people over the market @Blockupy Athens – Rome – Frankfurt

Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε πολύ ενήμεροι και σε επιφυλακή για τους κινδύνους της αύξησης του ρατσισμού και την άνοδο της άκρας δεξιάς, αυτό το άσχημο υποπροϊόν της καπιταλιστικής κρίσης. Ενώ η δική τους πρόθεσή είναι, να ενισχύσουν τα σύνορα τόσο γύρω, όσο και μέσα στην Ευρώπη, στόχος μας είναι ακριβώς το αντίθετο: να σπάσουμε τα τείχη του οχυρού της Ευρώπης.

Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πλέον συχνές συναντήσεις έκτακτης ανάγκης για τη σωτηρία του ευρώ ή για τη φερεγγυότητα ορισμένων κρατών μελών, αυτό δεν σημαίνει καθόλου, ότι η κρίση έχει περάσει. Για ορισμένες χώρες, η στρατηγική σοκ καθέ άλλο παρά έχει τελειώσει,  με νέα μέτρα σκληρής λιτότητας να επιβάλλονται. Σε άλλες χώρες, είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα συνήθεια της αβεβαιότητας και της φτώχειας. Είτε έτσι είτε αλλιώς έχει γίνει προ πολλού σαφές, ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν ήταν γραφτό να είναι προσωρινές – έχουν ενσωματωθεί στην ασφάλεια του κράτους και των οργάνων της ΕΕ. Αυτό άνοιξε το δρόμο για μια νέα φάση, ένα νέο μοντέλο κοινωνίας της αστάθειας και με πολύ περιορισμένα κοινωνικά δικαιώματα. Αλλά αρνούμαστε να το συνηθίσουμε!

Η Γερμανία είναι μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτή την πολιτική λιτότητας. Κατά κάποιο τρόπο είναι η καρδιά του κτήνους του Ευρωπαϊκού καθεστώτος της κρίσεως και ταυτόχρονα το σχετικά ήσυχο μάτι του κυκλώνα. Ο περιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αυξανόμενη αστθάεια και η φτώχεια, υπάρχουν όμως και στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία να αντισταθούν και να διεκδικήσουν, αξιοπρεπή διαβίωση,  ίσα δικαιώματα, καθώς και  πραγματική δημοκρατία για όλους, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, την εθνικότητα. Οι δράσεις κατά το άνοιγμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη θα είναι η τέλεια ευκαιρία για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης μαζί με όλους τους ακτιβιστές από άλλες χώρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε για μια ισχυρή διεθνή συμμετοχή στις δράσεις στις 18 Μαρτίου στη Φρανκφούρτη. Όχι μόνο θα υπάρξει μια μαζική δράση διαμαρτυρίας στις 18 Μαρτίου, αλλά και μια ποικιλία διαδηλώσεων, μπλόκα και άλλες μορφές άμεσων δράσεων γύρω από το γεγονός των εγκαινίων της Ε.Κ.Τ. Οι ημέρες του Blockupy του 2012 και του 2013 ήταν μόνο η αρχή. Η διαμαρτυρία και η αντίσταση θα επιστρέψει στην Φρανκφούρτη – ισχυρότερη σε αριθμούς και αποφασιστικότερη από ποτέ!

Ποιοι είμαστε:
Είμαστε διάφοροι ακτιβιστές κοινωνικών κινημάτων, μετανάστες, άνεργοι, επισφαλείς εργαζόμενοι, και πολλοί άλλοι από πολλές διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θέλουμε να συνδέσουμε τους αγώνες και τις δυνάμεις μας πέρα ​​από τις γραμμές των εθνών-κρατών. Μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό κίνημα, ενωμένοι στην πολυμορφία, η οποία μπορεί να σπάσει τον κανόνα της λιτότητας και ν’αρχίσουμε να οικοδομούμε τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη από τα κάτω. Το κίνημα Blockupy και οι δράσεις στη Φρανκφούρτη είναι μόνο ένα βήμα προς τον δρόμο αυτό.

View image on Twitter

Valentina Belluno @ValeBelluno

Say No to blackmail see you in @Blockupy

(πηγή :http://revolution-news.com/blockupy-call-transnational-actions-new-european-central-bank/)

(μετάφραση Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο