Βανδαλισμοί και χουλιγκανικά συνθήματα : φωτογραφίες από τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Ένα αστέρι του Δαβίδ γράμμενο με σπρέι στον τοίχο του Future House Association ένα κοινοτικό κέντρο για τις γυναίκες και τα παιδιά.

 Aφού σκότωσε περισσότερους από 2.200 Παλαιστίνιους και προκάλεσε τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική ζημία, ο ισραηλινός στρατός άφησε μηνύματα στους τοίχους των σπιτιών των Παλαιστινίων, που κατέλαβε κατά μήκος των ορίων της Γάζας με το Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι.

Στις 20 Ιουλίου, μέσα στις 51 ημερών επίθεση, το Ισραήλ ξεκίνησε και μια χερσαία εισβολή στο όριο περιοχές της Γάζας, που θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες.

Μια μαζική εκστρατεία βομβαρδισμού μετέτρεψε σε ερείπια τη περιοχή Shujaiya της πόλης της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τα σπίτια στην Shujaiya, μετατρέποντας τα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες σε στρατιωτικά φυλάκια από τις οποίες οι ελεύθεροι σκοπευτές πραγματοποιούσαν τις εκτελέσεις των αμάχων Παλαιστινίων. Η δολοφονία του κατοίκου της Shujaiya, Salem Shamaly, o οποίος πυροβολήθηκε από έναν Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, ενώ έψαχνε για την οικογένειά του, καταγράφτηκε σε βίντεο.

Αρκετά χιλιόμετρα νότια της Shujaiya, οι ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν και εισέβαλαν στο χωριό  Khuzaa κοντά στο Χαν Γιούνις. Πάνω από ένα χρονικό διάστημα δώδεκα ημερών, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τζαμιά και σπίτια, αφανίζοντας οικογένειες που είχαν βρει εκεί μέσα καταφύγιο και εκτελούσαν τους χωρικούς καθώς προσπαθούσαν να φύγουν για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις.  

Μεταξύ των πολυάριθμων φρικαλεοτήτων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εκτέλεσαν βάναυσα έξι μαχητές της αντίστασης μέσα σε ένα σπίτι, πετσοκόβοντάς τους με μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για τη σφαγή κοτόπουλων και ρίχνοντάς τους  σφαίρες και χειροβομβίδες, πριν βάλουν φωτιά στα τα πτώματα τους.

Κατά τη διάρκεια της μετέπειτα εκεχειρίας, χιλιάδες Παλαιστίνιοι που είχαν φύγει επέστρεψαν στις βομβαρδισμένες γειτονιές τους. Εν μέσω της μαζικής καταστροφής, πολλά σπίτια που δεν ισοπεδώθηκαν από τους βομβαρδισμούς,  ήταν γεμάτα με αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία των Ισραηλινών στρατιωτών. Απορρίματα από μερίδες τροφίμων, χρησιμοποιημένες ιατρικές προμήθειες, σακιά και εκατοντάδες κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων ήταν διασκορπισμένα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Αύγουστο του 2014.

Μετάφραση από την εβραϊκή γλώσσα από την  Dena Shunra.

(πηγή http://electronicintifada.net/content/murder-holes-and-hooligan-chants-images-israels-war-crimes/14320)

(μετάφραση στα ελληνικά Sylvia)

Στην Shujaiya, οι στρατιώτες έγραψε “τίμημα” (“price tag”)- ένας όρος που χρησιμοποιείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, που έρχονται ως απάντηση στις αντιληπτές υποχωρήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης στους Παλαιστινίους. Κάτω από αυτή τη φράση είναι μια μενορά, ένα σύμβολο του εβραϊκού ναού και  της κυριαρχίας, και, τέλος η φράση “Yalla Beitar” -μια επευφημία για την Beitar Jerusalem, μια ισραηλινή ομάδα ποδοσφαίρου συνώνυμη με το ρατσισμό και τον χουλιγκανισμό.

Ένα αστέρι του Δαβίδ χαραγμένο στο κλιμακοστάσιο ενός σπιτιού στη Shujaiya.

Δίπλα σε ένα ζωγραφισμένο στον τοίχο χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Shujaiya, το γκράφιτι στην εβραϊκή γλώσσα λέει (από πάνω προς τα κάτω): «Αξίες, σκληρότητα, αμοιβαιότητα, προσπάθεια για επαφή» και “Κατανοώντας τις δυνάμεις.”

Στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού στη Shujaiya, ένας χάρτης απεικονίζει τα σπίτια σε άμεση γειτνίαση. Πολλά από τα αριθμημένα σπίτια καταστράφηκαν.

Στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού στη Shujaiya, ένα χάρτης των ορόφων τοου ίδιου σπιτίου.

Ένα αστέρι του Δαβίδ σκαλισμένα σε μια ντουλάπα. Στον καθρέφτη φαίνονται νεαροί Παλαιστίνιοι που επιθεωρούν τις ζημιές στο σπίτι τους στην Shujaiya.

Ένα κατεστραμμένο πάτωμα σε ένα σπίτι στη Shujaiya, όπου αφού εισέβαλαν οι ισραηλινές δυνάμεις διέλυσαν το πάτωμα ψάχνοντας για  σήραγγες.

Στην Shujaiya, οι Ισραηλινοί στρατιώτες τραβούσαν και έπαιρναν τους Παλαιστίνιους μέσα από τρύπες, που οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ονόμαζαν “δολοφονικές τρύπες ” (“murder holes”)

 

 

 

 

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο