η Μέρκελ στο χιόνι

Εδώ και ένα μήνα δεν είχε ρίξει ούτε νιφάδα. Η Φιλλανδία άρχισε να προετοιμάζεται για το καλοκαίρι, το οποίο σε πρώτη φάση μεταφράζεται σε μαζικό καθαρισμό των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων από ειδικά μηχανήματα που συλλέγουν το χαλίκι του χειμώνα αυτό δηλαδή που απλώνουν σε κάθε επιφάνεια ώστε να μπορούν να περπατήσουν πάνω στο παγωμένο χιόνι αποφεύγοντας τα κατάγματα. Κατόπιν τούτου, άλλα μηχανήματα ρίχνουν με πίεση νερό για να διώξουν τη λάσπη την οποία συλλέγει το όχημα με την περιστρεφόμενη σκούπα. Τεράστιο έργο που καλύπτει πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ξαφνικά όμως, ο χειμώνας αποφάσισε να κάνει δυναμικό come back με μία μεσαίας έντασης χιονοθύελλα, διάρκειας μίας ημέρας. Της ίδιας ημέρας που η Μέρκελ είχε διαλέξει για να στηρίξει τον πολιτικό φίλο της, τον Φιλλανδό πρωθυπουργό Alexander Stubb εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 19ης Απριλίου, με επίσημη επίσκεψη: τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου. Σημειώστε πως άλλο πράγμα είναι το απλό χιονάκι που πέφτει απαλά απαλά στο έδαφος κι άλλο πράγμα η χιονοθύελλα που στροβιλίζει το χιόνι και στο φέρνει στα μούτρα με δύναμη.

Η επίσκεψη της Μέρκελ διήρκεσε πέντε (5) ώρες όλες κι όλες, όσες δηλαδή ήταν αρκετές ώστε να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες με τους δύο ηγέτες να χαμογελούν πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας και να παίξει το αντίστοιχο υλικό στις εθνικές ειδήσεις. Φιλική υποδοχή, αστειάκια, χειραψίες και τα ρέστα, με συγκεκριμένη γλώσσα του σώματος που να υποδηλώνει στήριξη, εμπιστοσύνη, φιλία και άλλα τινά. Επιστημονικά πράγματα.

http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7898609.ece/ALTERNATES/w580/30_3_LKS_Angela+Merkel+Alexander+Stubb.jpg

Τόσο επιστημονικά, που κανείς εκ των δύο δεν έπρεπε να φοράει παλτό στα εξωτερικά πλάνα, για να μην καταστρέψει τη λήψη. Διότι, άλλο να δείχνεις τους δύο να χαμογελούν μες στα ακριβά κουστούμια τους κι άλλο να τους δείχνεις να κρύβονται από τον χιονιά μέσα στα παλτά τους. Νυν υπέρ πάντων το ίματζ, ειδικά όταν οι δημοσκοπήσεις σε φέρνουν τρίτο και καταΐδρωμένο.

Προσωπικά, βρίσκω εντελώς γελοία τη φωτογραφία όπου καταμεσής της χιονοθύελλας, ο Stubb υποδέχεται τη Μέρκελ με την ομπρέλα, φορώντας το κουστουμάκι του σαν να μην τρέχει τίποτα. Το ίδιο κουστουμάκι που θα φορούσε και στον ήλιο και στους 22 βαθμούς του Φιλλανδικού καλοκαιριού. Αλλά δεν μπορούσε να εμφανιστεί με το παλτό δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, κι έτσι έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και υποδέχθηκε την Άνγκελα μετά βαΐων και κλάδων χωρίς παλτό, στη χιονοθύελλα.

Διότι, κρυώνουν ωρέ τα παληκάρια;

 

Πηγή φωτογραφίας:

http://yle.fi/uutiset/worlds_most_powerful_woman_arrives_in_helsinki/7898686

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο