Αμφίσημες δηλώσεις για την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου

Ενώ κυκλοφόρησε σε διάφορα διαδικτυακά μέσα – κυρίως κυβερνητικά, όπως η Αυγή και ο Στο Κόκκινο – η είδηση ότι «καταργείται η 39Α» – επίσης γνωστή και ως «υγειονομική διάταξη Λοβέρδου-Άδωνι» – δεν υπάρχει καμμία επίσημη πηγή που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» απλώς ότι «εισηγήθηκε» την κατάργηση της διάταξης 39Α στον (από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενο) υπουργό Π. Κουρουμπλή.

Αντιθέτως, σε συνάντηση στελέχους του υπ. Υγείας με ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο είναι «αποφασισμένο» να καταργήσει την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου, διευκρινίστηκε όμως ότι θα προετοιμαστεί άλλη διάταξη που θα δίνει στις αρχές (βλέπε ΚΕΕΛΠΝΟ) αρκετές εξουσίες για την πρόληψη τυχόν επιδημιών λοιμωδών νοσημάτων.

Επίσης, το υπουργείο πρόκειται να θέσει σε διαβούλευση την όποια διάταξη προκύψει, πράγμα που σημαίνει πως κάθε άλλο παρά «καταργήθηκε» ή, έστω, καταργείται «από μέρα σε μέρα» η 39Α.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο