Ισπανία: Η πρώτη διαδήλωση στην ιστορία με ολoγράμματα #10AHologramasLibres

 

b2ap3_thumbnail_ologram.jpg

 

Ισπανοί πολίτες πραγματοποίησαν την πρώτη διαμαρτυρία στην ιστορία με ολογράμματα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν χωρίς να παραβιάζουν τις νέες δρακόντειες κατευθυντήριες γραμμές του νόμου περί εθνικής ασφάλειας, τις νέες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη “τριάδα φίμωτρο”, οι πολίτες της Ισπανίας δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο Κογκρέσο ή  να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους, συν το ότι πρέπει να ζητάνε άδεια από τις αρχές κάθε φορά που θέλουν να διαμαρτυρηθούν δημοσίως.

 

b2ap3_thumbnail_olo2.jpg

b2ap3_thumbnail_olo4.jpg

 

“Αν  δεν σε αφήνουν να εκφραστείς ελεύθερα, μπορείς να το κάνεις μόνο  αν γίνεις ένα ολόγραμμα”, λέει μια γυναίκα στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το κίνημα “Hologramas para la Libertad».

Στην ιστοσελίδα του κινήματος οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν γράφοντας ένα μήνυμα, αφήνοντας ένα ηχογραφημένο μήνυμα, ή μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε ένα ολόγραμμα με την καταγραφή βίντεο μέσω κάμερας.

 

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=dvoutHP1tAQ","width":"800","height":"450"}

 

Η ιστορική σημερινή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το ισπανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την Ασφάλεια του Πολίτη ή Ley Mordaza (Νόμος Φίμωτρο) όπως τον έχουν ονομάσει οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημόσιες διαμαρτυρίες, οι ελευθερίες του λόγου και του τύπου και η καταγραφή των αστυνομικών καταχρήσεων, είναι εγκλήματα που θα τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα ή / και φυλακή.

Για τον “Νόμο Φίμωτρο” διαβάστε: Ισπανία: Ψηφίστηκε ο «Νόμος Φίμωτρο» – #LeyMordaza

 

ΟΜΝΙΑTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο