Την Δευτέρα ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 69 κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Απριλίου.

Για την επιλογή του χώρου έχουν εκφραστεί σοβαρές αντιρρήσεις, καθώς θεωρείται ανεπαρκής για την άνετη διεξαγωγή της δίκης, πράγμα που ακυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες είναι περίπου 130.

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 15/4 στις 13:00 στην Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με ομιλητές δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής κ.ά.

Δείτε σχετικά την εκπομπή του Ύποπτο Μούσι The Barber Shop της 10/11/2014 με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο» και καλεσμένο τον Θανάση Καμπαγιάννη, μέλος της πρωτοβουλίας δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος (JailGoldenDawn):

b2ap3_thumbnail_9syn1skhnes.jpgΤο βιβλίο 9+1 σκηνές, από το ιστολόγιο XYZcontagion, τεκμηριώνει και άλλα σημεία από την δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Το βιβλίο κυκλοφορεί ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή [PDF] και παρουσιάζει τεκμηριωμένα ορισμένες πτυχές από την διαχρονική δράση των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, ακόμα και πριν την ίδρυση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις σκιερές σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες αλλά και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις.

b2ap3_thumbnail_psarras_cover_0.jpgΠαράλληλα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, που έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά επί σειρά ετών, τόσο με την συγκεκριμένη οργάνωση, όσο και με τα συγκοινωνούντα δοχεία του ελληνικού φασισμού, στο βιβλίο του «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», εξετάζει τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε τόσο πολύ η δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, τη δράση της οργάνωσης μετά τις εκλογές του 2012 στη Βουλή και το πεζοδρόμιο, καθώς και την υπερασπιστική της γραμμή μετά την άσκηση των διώξεων.

Η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, οι Δήμοι Νίκαιας-Ρέντη και Κορυδαλλού, καθώς και κοινότητες μεταναστών και φοιτητικοί σύλλογοι, καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 20 Απρίλη στις 8πμ, στην Γρηγόρη Λαμπράκη και Χρ.Σμύρνης-Γήπεδο Προοδευτικής και πορεία στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Δευτέρα και στάση εργασίας από τις 7.30πμ έως τις 11.30πμ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο