Διαδηλώσεις και εξελίξεις στην υπόθεση για το θάνατο του Freddy Gray

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη διαδηλωτή χθες στη Βαλτιμόρη

της BlackCat

Με το σύνθημα ”All night all day, we will fight for Freddy Gray”, 2000 άνθρωποι στη Βαλτιμόρη διαδήλωσαν και εξέφρασαν τη δίκαιη οργή τους για το θάνατο του Αφρο-Αμερικανού που έχασε τη ζωή του από θραύση της σπονδυλικής στήλης μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Baltimore Sun, στην πορεία συμμετείχε ο αδερφός του θύματος, Juan Grant, ο ξάδερφός του, Carron Morgan και η ακτιβιστική οργάνωση Black Lawyers for Justice.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Malik Shabazz, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή, κάλεσε για τη σύλληψη των έξι υπόπτων που προς το παρόν έχουν απλά τεθεί σε διαθεσιμότητα με απολαβές. Εν μέσω της διαδήλωσης, ο δικηγόρος ζήτησε από τον Barrack Obama, όπως και την δήμαρχο της Βαλτιμόρης Stephanie Rawlings-Blake να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αστυνομικής βίας κατά των Αφρο-Αμερικανών πολιτών, ενώ κατέκρινε τη δήμαρχο για αναλγησία.

Οι αστυνομικοί, που έχουν ήδη δώσει τις καταθέσεις τους στους ποινικούς ανακριτές από την περασμένη Τετάρτη, είναι οι Brian Rice,  ετών 41, ο Caesar Goodson, ετών 45, η Alicia White, ετών 30, ο William Porter, 25, ο Garrett Miller ετών 26 και ο 29χρονος  Edward Nero. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα Guardian, η βίαιη συμπεριφορά του αστυνομικού Brian Rice στο παρελθόν τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη αφού ”ένα μοτίβο βίας και εκφοβισμού” οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην έκδοση περιοριστικών μέτρων το 2013 ενώ βρέθηκε δύο φορές κατηγορούμενος σε υπόθεση ενδο-οικογενειακής βίας 2008 και το 2013.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εξω από το δημαρχείο της πόλης στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου και κατευθύνθηκαν στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, σταματώντας την κυκλοφορία στους δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα. Η διαμαρτυρία έγινε μία μέρα μετά την παραδοχή των αρχών πως ο Φρέντυ Γκρεύ δεν διακομίστηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο. Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, οδήγησαν στη σύλληψη δώδεκα ατόμων, ενώ η διαμαρτυρία διακόπηκε κατα τις οχτώ, όταν ελικόπτερο της αστυνομίας προειδοποίησε πως θα γίνουν συλλήψεις αν δεν αδειάσουν οι δρόμοι. Η οργάνωση Black Lawyers for Justice προγραμματίζει την επόμενη πορεία στις 2 Μαϊου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Brandon Scott, στήριξε τις διαδηλώσεις και ζήτησε τη μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων για να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις ως προς τη διεξαγωγή νομοθετικών μεταρρυθμίσεων.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο